Fotbal international

Islanda – România se va juca în septembrie! Anunțul oficial al FRF + UEFA a decis ce se întâmplă cu meciurile din Liga Campionilor şi Europa League

01.04.2020 | 17:50
Fanii naționalei României. Sursă foto: ziare.com
ADVERTISEMENT

UPDATE, 1 aprilie, ora 17:50/ Federația Română de Fotbal a anunțat oficial, printr-un comunicat, amânarea meciului cu Islanda, din barajul de calificare la EURO, pentru luna septembrie.

De asemenea, UEFA a luat, în urma ședinței de miercuri, la care au participat reprezentanții federațiilor afiliate, anularea turneelor finale ale EURO U17 și U19, la masculin și feminin.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 1 aprilie, ora 14:51 / UEFA a susţinut miercuri o nouă videoconferinţă cu reprezentanţii federaţiilor europene. Postul TV german ZDF a anunţat că meciurile de baraj pentru calificarea la EURO 2021 se vor disputa în luna septembrie. În plus, Liga Campionilor şi Europa League se vor desfăşura în lunile iulie şi august.


ŞTIRE INIŢIALĂ – 25 martie

Epidemia de coronavirus a afectat întreaga desfășurare a competițiilor sportive, iar meciul de baraj dintre Islanda și România va fi mutat în toamnă.

ADVERTISEMENT

Islanda – România va fi mutat în toamnă

UEFA acceptă să dea prioritate competițiilor interne în detrimentul cupelor europene, astfel că barajul dintre România și Islanda pentru califciarea la Campionatul European din 2021 ar urma să se dispute în toamnă.

Corriere dello Sport a făcut anunțul: „Deja s-a anulat, virtual, fereastra destinată inițial meciurilor de baraj din Nations League, mutată din martie între 1 și 9 iunie. Și cele patru calificate la turneul final se vor stabili în toamnă”.

Astfel, partida dintre România și Islanda se poate desfășura în luna septembrie, ceea ce ar urma să încarce calendarul pentru UEFA Nations League. În primă fază, meciul de baraj trebuia să se dispute în iunie, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate.

ADVERTISEMENT

Ionuț Lupescu a anunțat că barajul își poate schimba data

Ionuț Lupescu a anunțat că data barajului dintre România și Islanda poate fi schimbată în cazul în care epidemia de coronavirus nu trece: Nimic nu este important, de altfel, decât sănătatea noastră!

Am văzut că se fac previziuni, când se reiau antrenamentele, când reîncep competiţiile, dar nu poţi să faci estimări atâta timp cât nu ştim cât va dura această pandemie.

FIFA are un grup de lucru care colaborează cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii,  la fel şi noi, la UEFA, ţinem legătură cu OMS şi toate deciziile se vor lua în funcţie de recomandările lor”.

ADVERTISEMENT

„Datele de disputare ale barajelor de calificare la EURO, de disputare ale finalelor UCL si Europa League sunt doar estimări, sunt aproximative.

Dacă această criză va continua, şi datele vor fi altele, nu poţi să joci fotbal când oamenii sunt in pericol de moarte. Aşa că orice predicţii apropo de terminarea acestui sezon, de reluarea activităţii, sunt inutile”, a mai spus Ionuț Lupescu.

  • 4 iunie este data la care barajul dintre Islanda și România ar trebui să se joace
ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri