Sport

Israel – România, șanse mici să se joace în noiembrie. O nouă serie de amânări din cauza războiului

Situația în Israel rămâne extrem de tensionată după atacurile grupării teroriste Hamas. Evenimentele sportive sunt în continuare amânate, ceea ce ar urma să se întâmple și cu partida contra României.
10.10.2023 | 12:51
Israel  Romania sanse mici sa se joace in noiembrie O noua serie de amanari din cauza razboiului
România și Israel se luptă pentru calificarea la Euro 2024. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Toate competițiile sportive din weekend au fost amânate în Israel, țară care s-a confruntat cu multe tragedii după atacurile Hamas. Speranțele erau că armata israeliană va reuși să respingă atacurile în cel mai scurt timp posibil, dar situația rămâne una foarte grea.

Federația Israeliană de Fotbal a amânat și meciurile din etapa a 7-a, în perioada 21-23 octombrie

Astfel, Federația Israeliană de Fotbal a decis că și meciurile din următoarea etapă de campionat să fie amânate. Cele 7 partide din runda a 7-a erau programate inițial în intervalul 21-23 octombrie. Nu s-a stabilit încă o nouă dată.

ADVERTISEMENT

Este, practic, o nouă dovadă că oficialii israelieni se așteaptă ca starea de război să dureze și să continue să afecteze activitățile zilnice. UEFA are în continuare de luat decizii importante în privința Israelului.

Forul continental a decis deja amânarea meciului pe care selecționata Israelului îl avea de disputat pe 12 octombrie, cu Elveția, în preliminariile pentru Euro 2024. La fel ar urma să se întâmple și cu Kosovo – Israel, care este programat pe 15 octombrie.

ADVERTISEMENT

UEFA a amânat deja partida Israel – Elveția, va lua aceeași măsură și cu partida de la Kosovo a Israelului. Ce se întâmplă cu meciul României

Deciziile pe care UEFA le ia în următoarea perioadă sunt extrem de importante și pentru România. “Tricolorii” au meci programat în Ierusalim pe 18 noiembrie. Vorbim de un oraș aflat la doar 70 de kilometri de zona cea mai afectată de război.

După decizia legată de partida Kosovo – Israel, de pe 15 octombrie, UEFA mai are de luat câteva decizii până va ajunge la partida României. Este vorba despre meciurile din cupele europene pe care echipele din Israel le au de disputat.

ADVERTISEMENT

Maccabi Haifa este reprezentanta Israelului în Europea League. Ar trebui să joace în etapa a 3-a a competiției pe terenul spaniolilor de la Villarreal, pe 26 octombrie.

Ce decizii mai are de luat UEFA înainte de Israel – România. Ce face cu meciurile europene ale lui Maccabi Haifa și Maccabi Tel Aviv?

În Conference League, Israel este reprezentată de Maccabi Tel Aviv. Formație care ar urma să joace chiar pe propriul teren în următoarea rundă, tot pe 26 octombrie. Contra celor de la Zorya, din Ucraina.

ADVERTISEMENT

Kosovo – Israel, Villarreal – Maccabi Haifa și Maccabi Tel Aviv – Zorya sunt partidele în privința cărora UEFA trebuie să ia decizii înainte de Israel România. Dacă situația în Israel nu se va detensiona în următoarele zile, cele patru partide vor fi rând pe rând amânate.

ADVERTISEMENT