Life

Israel va concura la Eurovision 2024. Piesa a fost modificată, astfel încât să nu pară un manifest politic

Israel nu mai este interzis la Eurovision. Piesa inițială a fost modificată în totalitate pentru a nu mai lăsa loc de interpretări.
08.03.2024 | 08:59
Israel va concura la Eurovision 2024 Piesa a fost modificata astfel incat sa nu para un manifest politic
Piesa Israelului nu mai este interzisă la Eurovision. Sursa foto: Pixabay, Facebook
ADVERTISEMENT

Pentru Israel, Eurovision 2024 este o competiție cu cântec, la propriu, dar și la figurat. Inițial, piesa care trebuia să reprezinte țara în concurs a fost interzisă din cauza mesajului. Versurile melodiei păreau un manifest politic. Astfel, organizatorii au interzis participarea la Eurovision a lui Eden Golan, artista de origine rusă care reprezenta Israelul. Însă, lucrurile s-au schimbat.

Piesa lui Eden Golan a fost interzisă la Eurovision din cauza versurilor

Israelul a decis să participe la Eurovision 2024 cu o piesă care a stârnit un val de reacții. ” October Rain”, în interpretarea lui Eden Golan a stârnit un val de controverse, iar în urma analizării versurilor, s-a decis ca piesa să fie retrasă din concurs.

ADVERTISEMENT

Organizatorii Eurovision 2024 au ascultat cu atenție piesa ”October Rain” și au ajuns la concluzia că este un manifest politic. Mai exact, că este o piesă care vorbește despre atacul Hamas din 7 octombrie.

Mai multe țări au solicitat excluderea Israelului din competiția Eurovision. Reprezentanții celorlalte țări au subliniat faptul că piesa ”October Rain” trebuie interzisă, mai ales având în vedere bilanțul victimelor din Fâșia Gaza.

ADVERTISEMENT

Inițial, când au primit vestea, reprezentanții Radioteleviziunii de stat israeliana KAN au refuzat să mai participe. Aceștia își doreau ca piesa ” October Rain” să fie auzită și cântată pe scena Eurovision 2024 în varianta ei inițială.

Israel a modificat piesa și poate concura la Eurovision

Israelul a fost dispus să se retragă din competiție după această polemică. Însă, între timp, a anunțat că este de acord să modifice textul, astfel încât mesajul să nu mai fie înțeles greșit.

ADVERTISEMENT

În prezent, piesa se numește ”Hurricane” și are aceeași linie melodică ca melodia precedentă. Această variantă a trecut ”testul” versurilor cu subînțeles, așa că nu mai rămâne decât ca Eden Golan să se pregătească pentru marea competiție din această vară.

”EBU, Uniunea Europeană de Radio-televiziune a informat astăzi Radioteleviziunea de stat israeliană KAN că melodia ”Hurricane” a fost aprobată. Israelul va participa la concurs așa cum a fost planificat”, a spus KAN într-un comunicat oficial, potrivit dcnews.ro.

ADVERTISEMENT

Israelul are o istorie foarte interesantă legată de participarea la Eurovision. În 1973, Israel a fost prima dată din afara spațiului european care a primit aprobarea de a concura la Eurovision. Până acum, israelienii se pot lăuda cu patru titluri de câștigători ai concursului muzical.

Anul acesta, nu doar Israelul a avut probleme la Eurovision, ci și Spania. Mai multe persoane au cerut interzicerea piesei reprezentative din cauza mesajului licențios. Multă lume a fost de părere că piesa pune accentul pe un termen jignitor pentru femeile din întreaga lume.

ADVERTISEMENT