Life

Melodia de la Eurovision 2024 care a provocat un scandal în țara de origine. Premierul a luat apărarea trupei

Scandal de proporții la Eurovision 2024. Una dintre cele mai apreciate piese din concurs, boicotată masiv de mișcarea feministă.
09.02.2024 | 14:46
Melodia de la Eurovision 2024 care a provocat un scandal in tara de origine Premierul a luat apararea trupei
Spania, în mijlocul unui scandal de proporții din cauza piesei de la Eurovision 2024. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Eurovision 2024 va fi o competiție cu ”cântec”. Anul acesta, apele sunt mai agitate ca niciodată. Una dintre cele mai apreciate piese participante a stârnit un val de reacții din cauza mesajului pe care îl transmite. Ce țară reprezintă piesa care și-a pus toate feministele în cap.

Spania, în mijlocul unui scandal la Eurovision

Anul acesta, Spania a reușit să ajungă în mijlocul unui scandal din cauza piesei care o va reprezenta la Eurovision 2024. ”Zorra” domină topurile și se numără printre preferatele publicului, dar se pare că părerile sunt împărțite.

ADVERTISEMENT

Așa cum era de așteptat, piesa repetă cuvântul din titlu. Până acum, nimic neobișnuit. Însă, ”zorra” nu este deloc un cuvânt potrivit pentru un astfel de concurs, mai ales că este o jignire adusă femeilor.

Cântată de Nebulossa, ”Zorra” se traduce ca fiind o ”femeie de moravuri ușoare”, o ”cățea”. Cei care au ascultat piesa nu sunt deloc de acord cu mesajul promovat, iar feministele s-au arătat extrem de deranjate.

ADVERTISEMENT

Piesa care va reprezenta Spania la Eurovision 2024 este, acum, în centrul unor dezbateri aprinse. Până în momentul de față, s-au trimis peste 300 de plângeri cu privire la această piesă care reprezintă Spania în concurs.

Mișcarea Feministă din Madrid s-a revoltat și s-a alăturat tuturor celor care boicotează melodia duo-ului Nebulossa. Cu toții cer ca piesa să fie descalificată, pe motiv că promovează excesiv violența verbală împotriva femeilor.

ADVERTISEMENT

O parte dintre spanioli cer descalificarea piesei de la Eurovision 2024

Ceea ce i-a revoltat pe cei care contestă piesa este faptul că termenul ofensator se repetă de nici mai mult, nici mai puțin de 45 de ori. Această repetitivitate face ca melodia să se transforme, mai degrabă, într-un mesaj jignitor la adresa femeilor.

Momentan, nici televiziunea de stat spaniolă și nici Uniunea Europeană de Radio și Televiziune nu au luat măsuri pentru descalificarea piesei. Având în vedere că se bucură de un succes fulminant în mediul online, este puțin probabil să se ajungă până aici.

ADVERTISEMENT

La rândul ei, solista Nebulossa în vârstă de 55 de ani s-a văzut nevoită să își apere piesa. Maria Bas a declarat că intenția ei nu a fost nicidecum aceea de a jigni femeile. Din contră, artista a spus că ea a primit de multe ori termenul acesta și încearcă să îl facă să nu mai pară ofensator.

Piesa ”Zorra” a fost apărată și de premierul Pedro Sanchez. Acesta susține că totul este o mișcare a criticilor de dreapta care ar fi preferat o altă piesă la Eurovision 2024. Însă, acesta a recunoscut că ”Zorra” este pe placul lui și nu are nimic de obiectat.

ADVERTISEMENT