Sport

Istvan Kovacs, bornă uriașă la Barcelona – PSG, în UEFA Champions League. „Centralul” a egalat recordul lui Ovidiu Hațegan

Istvan Kovacs bifează o bornă importantă la Barcelona - PSG, manșa retur a „dublei” din sferturile UEFA Champions League. „Centralul” l-a egalat pe Ovidiu Hațegan.
16.04.2024 | 17:38
Istvan Kovacs borna uriasa la Barcelona  PSG in UEFA Champions League Centralul a egalat recordul lui Ovidiu Hategan
Istvan Kovacs va bifa o bornă importantă la meciul Barcelona - PSG în UEFA Champions League. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs va fi la centru la duelul Barcelona – PSG, marți, 16 aprilie, ora 22:00, în returul „dublei” din sferturile UEFA Champions League. Cel mai bine cotat arbitru român al momentului egalează recordul lui Ovidiu Hațegan, protagonistul celui mai recent scandal din arbitrajul românesc.

Istvan Kovacs, bornă uriașă la Barcelona – PSG, în UEFA Champions League. „Centralul” a egalat recordul lui Ovidiu Hațegan

Istvan Kovacs a primit o delegare de gală din partea UEFA. „Centralul” din Carei va conduce meciul decisiv dintre Barcelona și PSG pentru calificarea în careul de ași al Champions League. Arbitrul român va fi ajutat de la linii de către asistenții Ovidiu Artene și Vasile Marinescu.

ADVERTISEMENT

Pe Camp Nou, Istvan Kovacs va bifa cea de-a șasea apariție a sezonului în UEFA Champions League. Astfel, Kovacs va egala performanța atinsă de Ovidiu Hațegan în sezoanele 2020/2021 și 2021/2022.

În stagiunile precedente, Ovidiu Hațegan arbitra nu mai puțin de 6 meciuri într-un singur sezon de Champions League. Dacă va mai fi delegat până în finală, Kovacs va avea șansa de a depăși recordul „centralului” în vârstă de 43 de ani.

ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs, cifre excelente în acest sezon

Istvan Kovacs a arbitrat nu mai puțin de 6 meciuri în UEFA Champions League în actuala stagiune, începând cu faza grupelor. Celor 6 partide li se adaugă Panathinaikos – Marseille (1-0), în meciul tur al „dublei” din turul al 3-lea preliminar al UEFA Champions League, dar și Copenhaga – Rakow (1-1), în returul play-off-ului pentru grupele UEFA Champions League.

În acest sezon, Istvan Kovacs a mai arbitrat Villarreal – Marseille, scor 3-1, în returul din „optimile” UEFA Europa League. „Centralul” român a arbitrat ultima oară Universitatea Craiova – Rapid, scor 2-1, pe 30 martie, în etapa a 2-a din play-off-ul SuperLigii.

ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs va egala performanța lui Ovidiu Hațegan, arbitrul protagonist al unui scandal-monstru în fotbalul românesc. „Centralul” în vârstă de 43 de ani i-a acordat doar cartonaș galben lui Josue Homawoo după ce l-a băgat în spital pe tânărul Luca Mihai în Dinamo – Poli Iași, scor 1-0.

Arbitrul a oferit o primă reacție și a recunoscut că a greșit flagrant. „Am văzut cei doi jucători lovindu-se cap în cap, iar impresia mea a fost că jucătorul lui Dinamo a vrut să joace mingea. Din nefericire, n-am realizat pe moment gravitatea impactului.

ADVERTISEMENT

Apoi, când am revăzut faza, mi-am dat seama că am greșit. Trebuia să arăt cartonașul roșu. Îmi pare foarte rău de cele întâmplate și îi doresc jucătorului de la Poli Iași însănătoșire grabnică.

Sper din tot sufletul ca situația să nu fie foarte gravă și să fie bine cât mai repede. Sunt foarte afectat de cele întâmplate”, a declarat Ovidiu Hațegan pentru FRF.

ADVERTISEMENT