Sport

Istvan Kovacs, penalty acordat cu uşurinţă în Olanda – Croaţia! “O decizie patetică!” A arătat punctul cu var şi în prelungiri

Istvan Kovacs a acordat cu uşurinţă un penalty în Olanda - Croaţia, când gazdele conduceau cu 1-0, iar decizia românului a fost contestată pe reţelele de socializare.
14.06.2023 | 23:42
Istvan Kovacs penalty acordat cu usurinta in Olanda  Croatia O decizie patetica A aratat punctul cu var si in prelungiri
Istvan Kovacs, criticat după ce a acordat un penalty cu uşurinţă în Olanda - Croaţia
ADVERTISEMENT
14-06-2023
21:22

Istvan Kovacs a mai acordat un penalty în prelungirile meciului Olanda - Croaţia

În minutul 115, Tyrell Malacia l-a faultat pe Bruno Petkovic în careu, iar Istvan Kovacs a arătat punctul cu var imediat. De această dată, decizia arbitrului român a fost una perfect acoperită de regulament.

Luka Modric a transformat perfect penalty-ul primit şi a ajutat-o pe Croaţia să ia un avans de două goluri în faţa Olandei. Selecţionata lui Zlatko Dalic s-a calificat în finala Ligii Naţiunilor, după victoria cu 4-2 de la Rotterdam.

Olanda şi Croaţia s-au întâlnit în prima semifinală a Ligii Naţiunilor 2022-2023, iar meciul a fost arbitrat de Istvan Kovacs. După ce a fost rezervă la finala Ligii Campionilor, Manchester City – Inter 1-0, arbitrul român a fost delegat la primul duel internaţional al lunii iunie şi a acordat cu uşurinţă un penalty la Rotterdam.

Cum a acordat Istvan Kovacs un penalty în Olanda – Croaţia

În minutul 53 al meciului de la Rotterdam, când Olanda o conducea pe Croaţia cu 1-0, Luka Modric a intrat în careul batavilor şi a simţit cum Cody Gakpo îl atinge. Chiar dacă nu a fost tras puternic de tricou, mijlocaşul lui Real Madrid a căzut şi Istvan Kovacs a arătat imediat punctul cu var. VEZI AICI VIDEO CU FAZA.

ADVERTISEMENT

Jucătorii Olandei au protestat la decizia lui Istvan Kovacs, însă faza nu a mai fost revăzută cu sistemul VAR, semn că şi arbitrii video au considerat corectă decizia luată de arbitrul român. La meciul Olanda – Croaţia, arbitrajul VAR este asigurat de Bastian Dankert şi Sören Storks, ambii din Germania.

Andrej Kramaric a fost jucătorul Croaţiei care a executat lovitura de la 11 metri şi a restabilit egalitatea în meciul de la Rotterdam. Batavii deschiseseră scorul prin Donyell Malen, în minutul 34, după ce jucătorul Borussiei Dortmund a fost lăsat nemarcat în careu.

ADVERTISEMENT

Decizia lui Istvan Kovacs a fost criticată pe Twitter

Dacă Istvan Kovacs şi arbitrii din camera VAR au văzut penalty la faza din minutul 53, lucrurile au stat cu totul altfel pentru microbiştii de pe Twitter. Aceştia au criticat dur decizia arbitrului român.

“Niciodată nu e penalty. Modric s-a aruncat şi Croaţia a primit lovitură de la 11 metri. O decizie patetică”, “Arbitrul a fluierat penalty pentru că l-a văzut pe Modric în alb şi credea că joacă Real Madrid”, “Chiar dacă nu e decizia corectă, Modric merită un trofeu cu naţionala”, “Penalty cadou pentru Modric” sau “Modric s-a aruncat, niciodată penalty”, au fost câteva dintre reacţiile de pe Twitter la decizia lui Istvan Kovacs.

ADVERTISEMENT

Primă repriză bună pentru Istvan Kovacs

În prima repriză a meciului Olanda – Croaţia, Istvan Kovacs nu a avut prea multe bătăi de cap. Arbitrul român a acordat trei cartonaşe galbene, lui Frenkie de Jong, Mateo Kovacic şi Mario Pasalic.

La scorul de 0-0, Istvan Kovacs a oprit jocul în momentul în care Nathan Ake a fost şters cu piciorul pe faţă de Mario Pasalic, la o tentativă de “foarfecă” a croatului. Imediat după ce arbitrul din Carei a fluierat, Luka Modric a şutat de la distanţă şi mingea a intrat în poarta olandezilor.

ADVERTISEMENT

În actualul sezon european, Istvan Kovacs a bifat cinci meciuri în Liga Campionilor, trei în Liga Naţiunilor şi câte unul în Europa League şi în Conference League. În Champions League, arbitrul de 38 de ani a bifat un sfert de finală, manşa tur dintre AC Milan şi Napoli.

ADVERTISEMENT