Fotbal intern

Istvan Kovacs va arbitra Viitorul – FCSB. Gigi Becali nu-l vrea pe centralul din Carei

18.01.2021 | 17:31
Istvan Kovacs va arbitra Viitorul  FCSB Gigi Becali nul vrea pe centralul din Carei
ADVERTISEMENT

Arbitrul Istvan Kovacs a fost delegat la meciul FC Viitorul – FCSB, din etapa a 17-a a Ligii I, în ciuda faptului că Gigi Becali anunțase la finalul anului trecut că nu-l mai vrea pe centralul din Carei la partidele formației sale.

Finanțatorul roș-albaștrilor le-a cerut celor de la CCA să evite delegarea lui Kovacs atâta timp cât formația sa se află în luptă la titlu cu CFR Cluj, considerând că centralul îi favorizează de fiecare dată pe ardeleni.

ADVERTISEMENT

Cavalerul fluierului a condus întâlnirea dintre cele două echipe din etapa a 13-a a Ligii 1 și a fost acuzat de roș-albaștri că  le-a refuzat un penalty în chiar primul minut de joc.

Partida Viitorul – FCSB va fi arbitrată de Istvan Kovacs

În ciuda cererii exprese a lui Gigi Becali, conducătorii arbitrajului românesc au decis să-l trimită pe Istvan Kovacs la meciul Viitorul – FCSB, unul extrem de important pentru roș-albaștrii, aflați într-o luptă crâncenă la titlu cu CFR Cluj și Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Centralul din Carei va fi ajutat la partida din etapa a 17-a a Ligii I care va avea loc marți, 19 ianuarie, de la ora 20:00, de asistenții Vasile Marinescu şi Valentin Avram, iar Andrei Antonie va fi rezervă. Observator de arbitri a fost delegat Corneliu Fecioru.

Istvan Kovacs a început prost anul 2021, el comițând o greșeală la meciul U Craiova – Sepsi 0-0. Ivan Mamut a avut o intrare dură la Roland Niczuly, portarul oaspeţilor, în urma căreia jucătorul s-a resimţit minute bune. Mai mult decât atât, gheta fotbalistului a fost tăiată de forţa faultului, dar centralul nu l-a avertizat cu cartonaş galben pe atacantul croat.

ADVERTISEMENT

În plus, la pauza întâlnirii de pe stadionul ”Ion Oblemenco”, centralul a avut timp să posteze un mesaj filosofic pe Instastory. În repriza secundă, Kovacs i-a eliminat pe Vladimir Screciu de la olteni și Boubacar Fofana de la Sepsi.

Helmuth Duckadam, fostul mare portar român, a apreciat prestația lui Istvan Kovacs din prima repriză a derby-ului CFR Cluj – FCSB drept viciere de rezultat, el considerând că roș-albaștrii trebuia să primească penalty la hențul lui Mario Camora.

ADVERTISEMENT

Arbitrul a fost desființat de Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF Răzvan Burleanu, după derby-ul din Gruia. Se pare că centralul ar fi folosit o exprimare nepotrivită la adresa lui Dennis Man, atunci când jucătorul roș-albaștrilor a cerut un cartonaș galben pentru un adversar.


  • (P) Cota BETANO pentru Viitorul – FCSB: 1,73 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT