News

Italia anunță prima insulă liberă de Covid. Campania de vaccinare, decisivă: 90% din populație imunizată

03.05.2021 | 20:35
Italia anunta prima insula libera de Covid Campania de vaccinare decisiva 90 din populatie imunizata
ADVERTISEMENT

Campania de imunizare anti-Covid aduce rezultate remarcabile pe continent. La începutul acestei săptămâni, Italia a anunțat prima insulă liberă de coronavirus, după ce 90% din populație a fost vaccinată.

În acest caz extrem de fericit se află zona Procida, cea mai mică insulă din Golful Napoli, bogată în atracții turistice, cu o istorie complexă şi o arheologie surprinzătoare.

ADVERTISEMENT

În doar patru zile, autoritățile locale au demarat o campanie de vaccinare de un enorm succes, care a dus la imunizarea a aproape 90% din cetățenii care locuiesc în zonă.

Italia anunță prima insulă liberă de Covid: 90% din populație imunizată

Pași uriași către normalitate într-una dintre cele mai mari importante destinații turistice din lume. O insulă din Italia a devenit prima zonă a țării liberă de Covid, după ce imunizarea în masă a fost finalizată acolo, scrie agenția de presă ANSA.

ADVERTISEMENT

Campania de imunizare în masă demarată de autoritățile italiene a durat patru zile, de miercuri, 28 aprilie, până sâmbătă, 1 mai.

”Suntem prima insulă care a obținut acest rezultat, dar și prima municipalitate de dimensiuni decente”, declară, conform presei italiene, primarul Dino Ambrosino.

ADVERTISEMENT

De la mijlocul săptămânii trecute până sâmbătă, întreaga populație din Procida care nu fusese încă vaccinată a fost chemată la un centru: miercuri au fost invitați cei care au peste 50 de ani, joi cetățenii cu vârste între 40 și 49 de ani, vineri cei cu vârste între 30-39, iar sâmbătă tinerii între 18 și 29 de ani.

  • 10.298 de locuitori are insula Procida

Ulterior, vaccinarea a continuat și duminică, 2 mai, cu administrarea de vaccinuri la tineri peste 16 ani sau a rapelului.

ADVERTISEMENT

Per total, dintre cele 7.500 de persoane eligibile pentru vaccinare, 6.115 au fost imunizate, potrivit sursei citate.

”Astăzi am finalizat vaccinarea pe Procida, care poate fi declarată, fără dubiu, prima insulă liberă de Covid din Italia”, a declarat Antonio D’Amore, managerul general al ASL Napoli 2, agenția sanitară din a cărei jurisdicție face parte insula.

Procida, un loc de vis pentru turiști

Insula este un teritoriu de vis unde petrec vacanţe relaxante sute de mii de turişti din întreaga lume, an de an. Clădirile din zonă sunt colorate în nuanţe pastelate, tipic mediteraneene, iar acestea crează un cadru aparte făcând din Procida o insulă veselă şi plină de viaţă.

Insula Procida se remarcă şi prin plajele curate şi recent modernizate, aspecte foarte importante mai ales pentru cei care îşi doresc o vacanţă la malul mării. Insula are în total şase plaje, toate la fel de bine amenajate, potrivit site-ului Descoperalocuri.

Aici, sporturile pe apă sunt la mare căutare, cei dornici de adrenalină optează pentru scuba diving, plimbări cu skijet-ul, sau yachting. Nu în ultimul rând, Insula Procida se remarcă şi la capitolul gastronomie, în zonă există o mulţime de restaurante care te îmbie cu preparate delicioase.

ADVERTISEMENT