News

Italia impune de astăzi vaccinarea obligatorie pentru persoanele de peste 50 de ani. Ce amenzi se vor aplica din februarie

Italia impune vaccinarea obligatorie pentru persoanele de peste 50 de ani. Legea a intrat în vigoare de sâmbătă, 8 ianuarie. Sancțiunile se vor aplica de la 1 februarie.
08.01.2022 | 17:01
Italia impune de astazi vaccinarea obligatorie pentru persoanele de peste 50 de ani Ce amenzi se vor aplica din februarie
ADVERTISEMENT

Italienii în vârstă de peste 50 de ani sunt obligaţi să se vaccineze împotriva coronavirusului, conform unei noi legi care a intrat în vigoare sâmbătă, 8 ianuarie.

Cei care nu s-au vaccinat încă au primit o perioadă de graţie până la sfârşitul lunii ianuarie, informează DPA, potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT

În ciuda vaccinării masive, Italia a stabilit, în această săptămână, record după record la numărul de infectări zilnice. Miercuri s-au înregistrat 189.109 de cazuri noi, după cu o zi înainte fuseseră raportate 170.844 de îmbolnăviri. Au decedat 231 de persoane, respectiv 259.

Ce amenzi vor primi persoanele de peste 50 de ani care nu s-au vaccinat

De la 1 februarie, persoanele de peste 50 de ani care nu au primit a doua doză sau o injecţie de rapel vor fi amendate cu 100 de euro.

ADVERTISEMENT

Măsura va rămâne în vigoare până la 15 iunie şi se aplică tuturor rezidenţilor cu vârsta de peste 50 de ani, inclusiv cetăţenilor străini.

Autoritățile din Italia au decis miercuri, 5 ianuarie, să introducă vaccinarea obligatorie pentru toate persoanele de peste 50 de ani

„Dorim să încetinim curba contaminărilor şi să îi determinăm pe italienii care nu au fost încă vaccinaţi să facă acest lucru”, a explicat premierul Mario Draghi în cadrul şedinţei de guvern în care a fost adoptată această măsură.

ADVERTISEMENT

„Intervenim în special la grupele de vârstă care au cel mai mare risc de a fi internate pentru a reduce presiunea asupra spitalelor şi pentru a salva vieţi”, a adăugat prim-ministrul italian.

Începând cu 15 februarie, cei de peste 50 de ani vor trebui, de asemenea, să prezinte la locul de muncă dovada vaccinării sau a trecerii prin boală. Dacă nu pot face acest lucru, vor fi obligaţi să lucreze la distanţă.

ADVERTISEMENT

În schimb, angajaţii sub 50 de ani pot să prezinte şi un test cu rezultat negativ. Cei care încalcă măsurile riscă amenzi între 600 şi 1.500 de euro.

ADVERTISEMENT