Sport

Italienii urmăriți cu drone și elicoptere! Amenzi uriașe pentru cei care ies din case fără motiv. Video

28.03.2020 | 13:53
Italienii urmariti cu drone si elicoptere Amenzi uriase pentru cei care ies din case fara motiv Video
ADVERTISEMENT

Italienii sunt urmăriți cu drone și elioptere! Se întâmplă în anumite localități unde primarii n-au ezitat o clipă și au apelat la tehnologia modernă pentru a se asigura că oamenii respectă ordinele. Astfel, în plină pandemie de coronavirus, cine iese afară fără motiv poate fi depistat destul de repede.

Italienii urmăriți cu drone și elicoptere!

Un român a fost cel care a povestit la ce au recurs edilii din anumite regiuni ale Italiei. Melian Clement Teodor lucrează ca asistent medical la Imola, oraş cunoscut în întreaga lume pentru faptul că a găzduit un circuit de Formula 1.

ADVERTISEMENT

Bărbatul este angajat la un spital de lux din oraș în secția de Terapie Intensivă. Aici sunt aduși cei care au avut accidente serioase de mașină și au rămas cu leziuni de coloană sau hemoragii cerebrale fiind tetra sau paraplegici.

ADVERTISEMENT

Amenzi uriașe pentru cei care ies din case fără motiv

Melian Clement Teodor a povestit în emisiunea lui Horia Ivanovici, FAN ROMÂNIA, că autoritățile din Italia au apelat la drone pentru a superviza în totalitate ceea ce se întâmplă. Unele dintre ele au chiar și un mesaj înregistrat cu vocea primarului din localitatea respectivă.

Concret, în clipa în care o persoană este surprinsă afară, atunci drona se apropie și vocea primarului îi explică respectivului că nu are voie pe stradă și că riscă o amendă serioasă.

ADVERTISEMENT

„Sunt primari din mici orășele, mici comune în care au pus inclusiv drone și îi urmăresc de deasupra. Acestea sunt înregistrate cu vocea primarului respectiv care le spune: „Mergeți acasă”, „Ce căutați afară, pe străzi?”

Exact asta se întâmplă. Și aici, la Imola, la mine, am văzut elicopterele zburau deasupra și transmiteau mașinilor de carabinieri în ce zone erau oameni adunați mai mulți. Ce le păreau lor suspecți, practic.
Și atunci venea mașina de poliție, te lua la întrebări imediat. Au fost amenzi de mii de euro pentru o singură persoană.
Lăsând la o parte cazul particular de coronavirus, de exemplu aici când știi că vor fi furtuni există un robot din primărie care sună pe toată lumea și le explică faptul câ mâine la ora cutare vor fi ploi, vânt puternic, atenție, nu vă deplasați de acasă.
E un sistem care funcționează deja de vreo 2 ani de zile aici la Imola. La fel se întâmplă și acum cu coronavirusul, te sună personal, nu contează că ai număr pe celular sau pe fix. Nu există faptul că tu n-ai știut, că tu n-ai fost informat. Pe toate canalele te informează”, a spus bărbatul