Fotbal intern

Iuliu Mureșan, dezvăluiri legate de înlăturarea lui Arpad Paszkany de la CFR Cluj: ”Pleacă sau îi dăm drumul dosarului!”

20.02.2020 | 15:14
Iuliu Muresan dezvaluiri legate de inlaturarea lui Arpad Paszkany de la CFR Cluj Pleaca sau ii dam drumul dosarului
Iuliu Mureșan, dezvăluiri legate de înlăturarea lui Arpad Paszkany de la CFR Cluj: ”Pleacă sau îi dăm drumul dosarului!”. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

În urmă cu trei sezoane, omul care a stat în spatele revenirii lui CFR Cluj în topul fotbalului românesc, Arpad Paszkany, se despărțea de clubul din Gruia. Iuliu Mureşan, pe atunci membru în conducerea clubului din Ardeal, spunea că Paszkany şi-a vândut acţiunile de la CFR Cluj către Marian Băgăcean. Joi, 20 februarie 2020, Mureșan a venit cu dezvăluiri de culise legate de plecarea fostului patron.

Iuliu Mureșan face dezvăluiri legate de plecarea lui Arpad Paszkany de la CFR Cluj

În anul 2017, într-o perioadă în care traversa momente dificile în existența sa, fiind în stare de insolvență, CFR Cluj era cumpărat de omul de afaceri Marian Băgăcean.

ADVERTISEMENT

Marian Vasile Băgăcean, un fost auditor financiar cumpăra de la Arpad Paszkany 62% din acțiunile clubului din Gruia și declanșa ieșirea din insolvență, reușită în timp record, după 4 luni, la 30 mai 2017.

Prezent și el în organigrama clubului clujean în momentele cheie ale tranzacțiilor din 2017, Iuliu Mureșan a făcut o dezvăluire importantă. El susține că fostul său patron a fost presat să vândă clubul.

FANATIK SUPERLIGA

ADVERTISEMENT

”Îi place fotbalul, dar de implicat nu se va mai implica niciodată. Asta e clar. Nu a considerat că a fost respectat destul pentru ce a făcut. La un moment, i s-au pus niște bețe în roate.

A renunțat și la afacerile din România. A considerat că e mai bine să renunțe și și-a lichidat afacerile din România”. a spus Mureșan la GSP.

ADVERTISEMENT

Iuliu Mureșan: ”S-au făcut presiuni ca Paszkany să plece de la CFR”

Întrebat dacă au existat presiuni pentru ca Paszkany să renunțe la CFR Cluj, Mureșan a spus, pentru sursa citată, că fostul patron al campioanei ar fi fost amenințat cu unele dosare.

”Da, pot să vă zic sigur că da. Dar nu pot să vă dau amănunte. A fost presat și a fost mai bine pentru el să plece. Pleacă sau îi dăm drumul dosarului!

ADVERTISEMENT

Mai multe lucruri s-au întâmplat. Știți că la noi sunt unii pe care îi aleg anumite organe din anumite motive și te tot toacă. Și spre alții nu se uită nimeni niciodată”.

ADVERTISEMENT

Conform sursei citate, niciunul dintre numele vehiculate de Iuliu Mureșan în aceste dezvăluiri nu au oferit vreo reacție până la această oră.

Paszkany, dosar penal în 2016

În 2016, procurorii DIICOT au deschis un dosar penal în care Arpad Paszkany era suspect de evaziune fiscală și delapidare.

După deschiderea dosarului, Paskazny vindea clubul pe o sumă de 100 de ori mai mică decât cea pe care o cerea la un moment dat pentru acțiunile de la CFR.

Între timp, dosarul DIICOT a rămas nedefinitivat, iar acum, Iuliu Mureșan susține că fostul patron a fost presat să vândă clubul.

CLIPUL ZILEI LA FANATIK SUPERLIGA