News

J. K. Rowling se alătură luptei împotriva coronavirusului! Autoarea seriei de cărți Harry Potter donează o sumă uriașă organizațiilor caritabile

03.05.2020 | 15:09
J K Rowling se alatura luptei impotriva coronavirusului Autoarea seriei de carti Harry Potter doneaza o suma uriasa organizatiilor caritabile
ADVERTISEMENT

Noul coronavirus a ucis deja peste 245.000 de persoane din întreaga lume, iar bilanțul tinde să capete proporții alarmante pe zi ce trece, în condițiile în care s-au înregistrat 3.500.000 de cazuri de îmbolnăvire și nu există un vaccin sau un tratament care să pună capăt pandemiei.

În ultima perioadă, tot mai multe celebrități au luat atitudine, îndemnându-ne să respectăm toate măsurile de distanțare socială impuse de autorități și donând sume impresionante de bani pentru sprijinirea celor aflați în linia întâi în lupta cu maladia, precum și persoanelor puternic afectate de această criză.

ADVERTISEMENT

J. K. Rowling a donat un milion de lire sterline unor organizații caritabile

Un astfel de exemplu este scriitoarea J. K. Rowling, care a anunțat recent decizia de a dona suma de un milion de lire sterline pentru două organizații caritabile aflate în sprijinul persoanelor care se confruntă cu grave probleme financiare.

Potrivit unui comunicat transmis în cursul zilei de duminică, 3 mai, suma de bani oferită de autoarea celebrei serii de cărți Harry Potter va fi direcționată către Crisis, care ajută persoanele fără adăpost, şi Refuge, implicată în ajutorarea victimelor violenţei domestice.

ADVERTISEMENT

Cu ocazia aniversării cele mai mari victorii din lumea vrăjitorilor, gândurile mele se îndreaptă către aceia care, prin natura meseriei lor, ne protejează atât pe noi, cât și modul nostru de viață.Trei astfel de persoane îmi sunt extrem de dragi și, la fel ca voi toți, trebuie să mă împart între un sentiment de mândrie și spaima că li s-ar putea întâmpla ceva grav.

Ca întotdeauna într-o criză de acest fel, cei mai săraci și vulnerabili dintre noi au foarte mult de suferit, așa că în onoarea bătăliei de la Hogwarts (n.r. școala de vrăjitori din romanele sale) voi face o donație de 1 milion de lire sterline, din care jumătate va merge la Crisis, care sare în ajutorul celor rămași fără adăpost”, a scris britanica pe contul său de Twitter.

ADVERTISEMENT

J. K. Rowling a avut simptome de coronavirus

Originară din Marea Britanie, țară puternic afectată de răspândirea agentului patogen, creatoarea unuia dintre cele mai emblematice personaje din istoria literaturii SF a trecut printr-un adevărat coșmar în ultimele săptămâni. Asta pentru că starea de sănătate i s-a deteriorat rapid, iar simptomele au fost cele specifice infectării cu COVID-19.

În ultimele săptămâni am avut toate simptomele C19 (deşi nu am fost testată)”, a scris Rowling la începutul lunii aprilie. Totodată, aceasta le-a împărtășit admiratorilor din mediul online o tehnică de respirație care, potrivit spuselor sale, a ajutat-o să treacă mai ușor peste momentele de panică.

ADVERTISEMENT

M-am recuperat complet şi vreau să vă arăt o tehnică ce este recomandată de medici, nu costă nimic, nu are efecte adverse, dar ar putea să vă ajute, aşa cum m-a ajutat pe mine”, a mai spus scriitoarea. Din fericire, recuperarea sa a decurs foarte bine, la fel ca în cazul basistului trupei Bon Jovi, David Bryan, cântăreței Pink, dar şi actorilor Tom Hanks şi Rita Wilson.

ADVERTISEMENT