News

Jaf ca-n filme la o primărie din județul Vaslui. Hoții au fugit cu seiful plin cu bani

09.09.2020 | 19:01
Jaf can filme la o primarie din judetul Vaslui Hotii au fugit cu seiful plin cu bani
ADVERTISEMENT

La Primăria Blăgeşti, din judeţul Vaslui, a avut loc un jaf ca în filme. Infractorii au luat seiful plin cu bani şi computerul în care erau stocate înregistrarile camerelor de supraveghere. Hoții au acționat în timpul nopții.

În total, 65.000 de lei se aflau în seiful instituției. Infractorii știau că angajaţii primăriei ridicaseră în acea zi, de la Trezorerie, sumele aferente pentru salarii și indemnizațiile pentru asistaţii sociali și pentru însoţitorii persoanelor cu handicap.

ADVERTISEMENT

Acesta este cel de-al cincilea jaf înregistrat în judeţul Vaslui având ca ţintă seifuri pline cu bani.

Au furat 65.000 de lei dintr-o primărie din județul Vaslui

”Poliţia oraşului Murgeni a fost sesizată telefonic de către primarul comunei Blăgeşti cu privire la faptul că, în noaptea de 7 spre 8 septembrie, autori necunoscuţi au pătruns prin efracţie în sediul instituţiei şi, dintr-o încăpere, au sustras o casetă de bani în care se aflau aproximativ 65.000 de lei.

ADVERTISEMENT

În cauză a fost deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, urmând a fi stabilite cu exactitate împrejurările în care s-a produs fapta sesizată, identificarea autorilor şi tragerea acestora la răspunderea penală”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

Episodul de la Blăgeşti este al cincilea asemănător din ultimele 18 luni. Au mai fost jefuite seifuri de la firmă de curierat, o casă de ajutor reciproc, o casă de amanet şi un abator de pui din zona Bârladului.

ADVERTISEMENT

Infractorii par să acționeze de fiecare dată după același tipar.

Poliția dă mereu asigurări că are în vizor câțiva suspecți, dar momentan nu a fost capturat niciun hoț.

Jaful anterior avusese loc în miljocul verii, în luna iulie. Atunci a fost atacată o casă de amanet din municipiul Bârlad. Hoţii au pătruns în interior prin incinta unui centru de reparaţii radio tv, situat la parterul din aceeași clădire.

ADVERTISEMENT