News

Jaf de proporții din conturile românilor, în numele Transgaz. Patru bărbați, prinși cu sute de mii de euro

Un jaf de proporții pus la cale de mai mulți bărbați, în numele Transgaz, i-a lăsat pe mai mulți români fără sute de mii de euro în conturi. Cum procedau infractorii.
08.04.2024 | 20:41
Jaf de proportii din conturile romanilor in numele Transgaz Patru barbati prinsi cu sute de mii de euro
Mai mulți bărbați, jaf de proporții din conturile românilor, în numele Transgaz. Au fost prinși cu sute de mii de euro. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un jaf de proporții bine pus la cale de mai mulți bărbați, în numele Transgaz, au adus un prejudiciu de sute de mii de euro. Cum procedau infractorii și cum le cădeau în plasă cetățenii.

Mai mulți bărbați, jaf de proporții din conturile românilor, în numele Transgaz. Au fost prinși cu sute de mii de euro

Tentativele de fraudare a românilor în numele unor importante instituții continuă. Din păcate, foarte mulți cetățeni cad în plasa infractorilor din online și ajung să piardă sume uriașe de bani.

ADVERTISEMENT

Recent, o rețea bine pusă la punct care păcălea oamenii a fost destructurată de poliție. Patru bărbați au fost reținuți de polițiști din Ilfov după ce au reușit să păcălească un tânăr că va câștiga într-un timp scurt sume fabuloase de bani dacă va investi într-o platformă online.

Odată ademenit, cetățeanul a fost convins să-și instaleze pe telefon anumite aplicații. A fost doar un pas până când infractorii au preluat controlul device-ului și a contului bancar.

ADVERTISEMENT

Suspecții au fost prinși în flagrant de oamenii legii chiar în timp ce luau de la victimă 180.000 euro pentru alte investiții în aur. La percheziții, polițiștii au găsit asupra acestor indivizi peste jumătate de milion de euro. Acești bani ar proveni, cel mai probabil, de la alte victime care au crezut că investesc în Transgaz, scrie Antena 3 CNN.

În urma acestui incident, IGPR avertizează și recomandă cetățenilor să nu-și instaleze aplicații neautorizate și neverificate pe telefon. Este important să vă documentați direct de la sursă atunci când primiți o ofertă pentru anumite investiții.

ADVERTISEMENT

Poliția Română, avertisment privind fraudele de investiții

Recent, Poliția Română anunța că a apărut o nouă formă de înșelăciune. Astfel, se pare că escrocii și-au mutat operațiunile pe internet. Ei încearcă să păcălească lumea, în special pe acei români care sunt în căutare de îmbogățire rapidă.

”Pirații” din online au un mod de operare simplu. Aceștia pun în aplicare ceea polițiștii numesc ”fraude de investiții”, oferind românilor promisiuni de câștiguri fabuloase, fără a fi nevoie de efort.

ADVERTISEMENT

”Nu de mult, i se spunea șarlatan. Acel individ care câștigă din bună-credința cuiva. Investind în asemenea șarlatanie, ‘câștigi’ fix timp pierdut+banii ‘investiți’! Este doar un exemplu din multitudinea celor care apar în mediul online, majoritatea sponsorizate pentru un reach cât mai bun, șanse mai multe pentru ei, cei care câștigă din neatenția oamenilor, viitori păgubiți.

Așadar, dacă vezi astfel de oferte, treci mai departe… scroll away! Ți-am pregătit și un material pentru când ai timp de documentare”, se arată într-un mesajul postat pe pagina de Facebook a Poliției Române.

ADVERTISEMENT