News

Jaf la Poșta Română, cu banii pentru pensii. Angajatul care a furat sacul cu sute de mii de lei a fost prins. Update

Polițiștii IPJ Ilfov au anunțat că reprezentanții Poștei Române au raportat marți un jaf comis chiar de unul dintre angajații companiei cu acţionariat majoritar de stat.
04.11.2022 | 20:27
Jaf la Posta Romana cu banii pentru pensii Angajatul care a furat sacul cu sute de mii de lei a fost prins Update
Banii pentru pensii au fost furați de un angajat care lucra la Poșta Română. Foto: facebook / Poșta Română – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT
04-11-2022
18:29

Hoțul a fost prins de polițiști

Individul care a fugit cu banii pensionarilor a fost prins la Ploiești, vineri seară, conform anunțului polițiștilor.

“În urma unui complex de măsuri investigativ- operative, polițiști orașului Chitila împreună cu polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov l-au depistat în localitatea Ploiești pe bărbatul, în vârstă de 20 de ani, bănuit de comiterea faptei de furt din data de 1 noiembrie, din autoturismul Poștei Române, a unui sac, ce conținea suma de 278000 lei.

Asupra bărbatului a fost găsit un sac cu bani, urmând ca ulterior să fie stabilită valoarea acestora.

La acest moment, bărbatul se află în custodia polițiștilor din Chitila, fiind condus la sediul acestei subunități de poliție, pentru cercetări“, au transmis oamenii legii.

Șoferul care transporta banii de pensii distribuiți de Poșta Română a fost cel care a sesizat primul că sacul cu sute de mii de lei a dispărut din mașină. La fel cum s-a întâmplat și cu însoțitorul acestuia, căutat în prezent de oamenii legii.

Câți bani transporta angajatul care lucra la Poșta Română

La data de 1 noiembrie, în jurul orei 11:47, un reprezentant al Poştei Române a sesizat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov cu privire la faptul că, la aceeaşi dată, în jurul orei 11:40, un angajat, şofer transport valori la aceeaşi instituţie, l-a sesizat cu privire la faptul că, în timp ce se afla oprit pe strada Eroului din Chiajna, din interiorul autoutilitarei care transporta valori monetare a dispărut un sac ce aparţine Poştei Române, în care se afla suma de 278.000 lei, şi care ar fi fost sustras de însoţitorul acestuia, angajat la aceeaşi instituţie”, se arată în comunicatul IPJ Ilfov.

ADVERTISEMENT

Ulterior, la fața locului au ajuns rapid polițiștii din Chitila, care l-au identificat pe delegatul care a furat banii. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 30 de ani.

La ora transmiterii comunicatului de presă, oamenii legii din Chitila încă efectuau activităţile specifice pentru depistarea persoanei. Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Ilfov, în cauză a fost deschis dosar de urmărire penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

ADVERTISEMENT

Jaf cu pistolul la o benzinărie din București

Altfel, amintim că la 21 noiembrie 2022, pe fanatik.ro apărea știrea despre un jaf cu pistolul, într-o benzinărie din Bucureşti. La puțin timp după ce au fost alertați de angajați, polițiștii au reținut un tânăr de 18 ani.

Adolescentul era cunoscut de oamenii legii, care au aflat că pentru comiterea acestui jaf, acesta a fost ajutat de un complice. De altfel, nu este exclusă această posibilitate nici în cazul furtului sacului în care erau și banii pentru pensii.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, cei doi indivizi care au organizat jaful de la benzinărie au fost arestați. La acea vreme, polițiștii Serviciului Investigații Criminale au organizat o percheziție la domiciliul adolescentului de 18 ani.

El a fost acuzat de tâlhărie calificată. Despre complicele său s-a aflat că avea 32 de ani și ar fi supravegheat locul pentru a nu fi surprinşi. Totodată, complicele s-a ocupat și de schițarea traseului folosit după comiterea faptei.

ADVERTISEMENT

Când a sustras mai multe bunuri din benzinărie, tânărul de 18 ani avea faţa acoperită și i-a amenințat pe angajaţi cu un pistol de tip air-soft.

ADVERTISEMENT