News

Jandarm mort, după ce a căzut într-o râpă în Parângul Mare. Trupul bărbatului a fost găsit. Update

Un jandarm a murit după ce a căzut într-o râpă din Parângul Mare, în timp ce era însoțit de un coleg într-o drumeție în timp ce erau în timpul liber.
06.01.2023 | 16:17
Jandarm mort dupa ce a cazut intro rapa in Parangul Mare Trupul barbatului a fost gasit Update
Jandarm mort pe munte în Parâng. Foto: Facebook Salvamont
ADVERTISEMENT
06-01-2023
14:23

Trupul jandarmului căzut în Munții Parâng a fost găsit

După mai multe ore de căutări, jandarmul căzut în Munții Parâng a fost găsit. Bărbatul era decedat și prezenta multiple traumatisme, conform gds.ro. Victima avea 31 de ani. 

Încă de la orele dimineații, jandarmii montani și salvamontiștii au pornit în căutarea acestuia.

Joi, 5 ianuarie, tânărul plecase alături de un alt jandarm, într-o drumeție în zona Parângul Mare. La un moment dat, acesta a alunecat și a căzut într-o râpă. Căderea i-a fost fatală.

Jandarmul s-a dezechilibrat și a căzut în râpă în cursul serii. Colegul său, aflat și el pe munte, a coborât de urgență de pe munte și a alertat echipele de salvare.

Un jandarm a murit după ce a căzut în prăpastie în Parâng

Din păcate, jandarmul a fost găsit mort a doua zi, potrivit șefului Salvamont România, Sabin Cornoiu. De altfel, șansele ca acesta să fie găsit în viață erau aproape nule, potrivit celuilalt jandarm care-l însoțea.

ADVERTISEMENT

”Acum câteva minute, colegii din munte mi-au dat prin stație și au confirmat că au reușit să îl găsească pe cel care a căzut ieri.

Știam de aseară, de la colegul lui, că acesta nu mai prezenta semne vitale. Colegii mei l-au identificat în teren. Acum îl recuperează de acolo și vor coborî cu el în zona submontană, unde avem mașinile, până unde am putut să urcăm cu ele, și vor coborî cu el mai departe și îl vom preda celor de la Medicină Legală.

ADVERTISEMENT

Nu putem interveni cu elicopterul nici măcar pentru recuperarea trupului. Există încă vânt foarte puternic”, a șeful Salvamont România, conform Antena 3.

“Am fost alertați aseară, în jurul orei 20:00-21:00. În munte este cod galben, viscol de peste 120 km/h. Cel care a fost alături de el ne-a confirmat că a coborât la el și că nu mai prezenta semne vitale. Și atunci am hotărât să intervenim în această dimineață, pe cale terestră.

ADVERTISEMENT

Pentru că avem resursa de zbor alocată, dar vremea încă nu permite survolul cu elicopterul și recuperarea victimei. Dar echipajul este pregătit la Caran-Sebeș și, la prima fereastră care apare și care ne permite să intervenim și cu elicopterul, vom acționa în zona respectivă.

În acest moment sunt 11 salvatori montani în teren. Din păcate, aceștia caută în orb, pentru că vizibilitatea este foarte redusă, iar informațiile pe care le-am primit de la cel care a fost la locul evenimentului sunt contradictorii și nu ne oferă indicii exacte.

ADVERTISEMENT

Și din păcate nici nu putem beneficia de serviciile acestui om, pentru că a fost luat de jandarmi și a plecat cu ei acolo, cu altă echipa de căutare, deși responsabilitatea pentru o astfel de acțiune este strict a Salvamontului.

Suntem coordonatori ai acestei acțiuni, răspundem pentru ea, dar din păcate, în teren acum, avem resurse pe care nu le putem coordona și controla și nu știm de ele. Sperăm că nu se va transforma totul într-o tragedie și mai mare, pentru că pe munte este o vreme foarte urâtă, este viscol puternic și vizibilitate redusă”, a completat Sabin Cornoiu.

ADVERTISEMENT