Sport

Jandarmeria, comunicat după FCSB – CFR Cluj 1-0. Ce probleme au fost în Ghencea

A fost o atmosferă de excepție la derby-ul FCSB - CFR Cluj 1-0, însă Jandarmeria a anunțat că au existat și mici probleme cu câțiva suporteri.
07.08.2023 | 10:30
Jandarmeria comunicat dupa FCSB  CFR Cluj 10 Ce probleme au fost in Ghencea
A fost o atmosferă de excepție la derby-ul FCSB - CFR Cluj 1-0, însă Jandarmeria a anunțat că au existat și mici probleme cu câțiva suporteri. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

La meciul de pe stadionul Ghencea a fost doborât recordul de asistență. Pe noua arenă au asistat 28.519 fani. Precedentul record fusese stabilit la duelul dintre CSA Steaua și Dinamo. În Ghencea au fost prezenți atunci 21.522 de spectatori.

Ce probleme au creat suporterii în Ghencea la FCSB – CFR Cluj 1-0

Suporterii s-au ridicat la înălțime la partida FCSB – CFR Cluj 1-0, care a însemnat revenirea ”roș-albaștrilor” în Ghencea după o pauză de mai bine de opt ani, însă au existat și unele mici probleme.

ADVERTISEMENT

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a anunţat că un suporter în vârstă de 30 de ani a încercat să intre la jocul din Ghencea, din etapa a 4-a din SuperLiga, deşi avea interdicţie de acces pe stadioane.

”În zona Peluzei Nord, jandarmii au depistat un suporter al echipei FCSB care a încercat să pătrundă în stadion având aplicată sancţiunea contravenţională complementară de interzicere a accesului la competiţiile sportive de fotbal.

ADVERTISEMENT

Bărbatul, cu vârsta de 30 de ani, a fost preluat de forţele de ordine, fiindu-i întocmite actele necesare sesizării organelor de urmărire penală, în conformitate cu prevederile Legii nr. 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările şi completările ulterioare”, a precizat Janadarmeria.

Un fan a fost prins cu droguri

”În același context, un alt bărbat, cu vârsta de 31 de ani, a fost depistat  având asupra sa o țigaretă confecționată artizanal, cu miros puternic înțepător, prezentând în conținut materie vegetală ce părea a fi din categoria celor interzise la deținere.

ADVERTISEMENT

În consecință, au fost întocmite actele necesare continuării cercetărilor, în conformitate cu prevederile Legii nr. 143 din 2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, cu modificările și completările ulterioare”, se mai arată în comunicatul Jandarmeriei.

Peluza Nord nu a mai fost pe stadionul din Ghencea din 2013, iar ultrașii au trăit intens momentul revenirii. Au pregătit și un mesaj special în acest sens: ”Cu peisajul de odinioară și brazii de pe scări/ Astăzi când pășim aici, prin piept ne trec fiori”.

ADVERTISEMENT

Vicecampioana României s-a impus la limită în fața ardelenilor, în primul meci susținut în Ghencea după o pauză de mai bine de opt ani. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Andrea Compagno dintr-un penalty pe care tot el l-a obținut.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 1,33 este cota pentru ”șansă dublă: 12” în meciul FCSB – Nordsjaelland

ADVERTISEMENT