Sport

Jandarmii au descoperit un adevărat arsenal pirotehnic! Unde au ascuns ultraşii Stelei petardele şi fumigenele

Fanii echipelor Dinamo și CSA Steaua au introdus în stadion zeci de obiecte pirotehnice. Jandarmeria a confiscat un mic arsenal al galeriei Stelei.
09.09.2022 | 23:47
Jandarmii au descoperit un adevarat arsenal pirotehnic Unde au ascuns ultrasii Stelei petardele si fumigenele
Ultrasii dinamoviști și cei steliști au introdus mii de torțe și petarde în Arena Națională. O bună parte din arsenal a fost confiscat de jandarmi înainte să ajungă pe stadion
ADVERTISEMENT

Duelul dintre Dinamo și CSA Steaua a respectat întru totul statutul de derby. Fanii celor două rivale au creat haos în jurul și în interiorul Arenei Naționale, iar jandarmii au confiscat o cantitate importantă de materiale pirotehnice.

Ce au încercat să introducă în stadion fanii Stelei

Disputa dintre Dinamo și CSA Steaua a început încă de pe străzile Bucureștiului. Jandarmii au fost extrem de vigilenți și au confiscat o parte din arsenalul pirotehnic al steliștilor.

ADVERTISEMENT

Arsenal pirotehnic

”În legătură cu meciul de fotbal dintre echipele FC DINAMO București și CSA STEAUA București, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări: 

În zona Bulevardului Basarabia, la porțile de acces în complexul sportiv, în jurul orei 20:00, jandarmii au depistat doi bărbați, în timp ce încercau introducerea în arenă de materiale pirotehnice interzise de prevederile Legii nr. 126 din 1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările și completările ulterioare. 

ADVERTISEMENT

Astfel, un bărbat, în vârstă de 31 de ani, a încercat introducerea a 20 de materiale pirotehnice ascunse în rucsac, iar celălalt, în vârstă de 43 de ani, a încercat introducerea a 60 de materiale pirotehnice în interiorul tobei, care constituie element de recuzită specifică galeriilor de fotbal. 

În acest context, au fost întocmite actele necesare începerii cercetărilor de către organele abilitate”, a transmis Jandarmeria într-un comunicat.

ADVERTISEMENT

Fanii celor două echipe au încercat să-și regleze conturile înainte de startul derby-ului

Rivalitatea dintre cele două galerii a generat primele scurt circuite încă înainte de startul partidei. Facțiuni din cele două galerii și-au achiziționat tichete la Tribuna II, tocmai pentru a putea ajunge mai ușor în zonele ocupate de rivali.

Au zburat torțe, fumigene și petarde dintr-o parte în cealaltă și doar intervenția forțelor de ordine a făcut ca lucrurile să nu degenereze grav.

ADVERTISEMENT

Momentul de glorie al ambelor galerii s-a consumat chiar înainte de primul fluier al centralului Iulian Călin. Ultrasii au aprins zeci de torțe pe care le-au aruncat pe teren, meciul fiind întârziat aproximativ 7 minute.

ADVERTISEMENT