Sport

Jannik Sinner, premiu fabulos pentru triumful la Australian Open! Câți bani a primit Daniil Medvedev

Jannik Sinner a reușit o revenire senzațională în finala Australian Open și va încasa un premiu fabulos pentru victoria contra lui Daniil Medvedev.
28.01.2024 | 16:00
Jannik Sinner premiu fabulos pentru triumful la Australian Open Cati bani a primit Daniil Medvedev
Jannick Sinner a câștigat aproape 2 milioane de euro pentru triumful la Australian Open. Foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Jannik Sinner a fost condus de Daniil Medvedev, 3-6, 3-6, dar au urmat apoi trei seturi fantastice pentru italian: 6-4, 6-4, 6-3. Acest triumf i-au asigurat un premiu de aproape două milioane de euro (1.933.403€).

Jannik Sinner, premiu fabulos pentru triumful la Australian Open!

După eliminarea lui Novak Djokovic în semifinale, Sinner a făcut din nou istorie. Trofeul de la Australian Open i-a adus un plus de aproape două milioane de euro la cele peste 15 milioane câștigate din tenis până acum.

ADVERTISEMENT

Finalistul Daniil Medvedev va primi puțin peste un milion de euro (1.058.768€). Semifinaliștii vor încasa câte 607.641€, în timp ce accederea în sferturi va fi răsplătită cu 368.267€. Premiile totale la Australian Open 2024 au crescut cu 13% față de cele de anul trecut.

Recordurile lui Jannik Sinner după victoria la Australian Open

Sinner, 22 de ani, și-a trecut în palmares primul turneu de Grand Slam câștigat, dar a devenit și primul italian din istorie care câștigă Australian Open. După acest turneu va rămâne pe locul 4 ATP.

ADVERTISEMENT

Sportivul italian a devenit și al 3-lea cel mai tânăr jucător care a câștigă Australian Open din 1988 încoace. Novak Djokovic (2008) și Jim Courrier (1992) au reușit această performanță fiind mai tineri.

Sinner este acum și al 3-lea italian din istorie care cucerește un titlu de Grand Slam, după Nicola Pietrangeli (Roland Garros 1959 și 1960) și Adriano Panatta (Roland Garros 1976).

ADVERTISEMENT

Ce a spus Sinner după victoria la Australian Open

Sportivul italian a ținut să le mulțumească părinților după triumful australian: “Daniil, tu mă inspiri şi mă faci mereu să fiu mai bun. Sunt absolut sigur că la un moment dat trofeul acesta vor fi al tău.

E plăcut să fii acum aici, în Europa ninge, acolo unde stau eu sunt minus 20 de grade, aşa că sunt fericit să fiu aici. Mulţumesc echipei mele pentru tot ajutorul, nu e uşor cu mine, încă sunt cam tânăr. A fost o nebunie felul în care am fost susţinut aici, mă simt ca acasă.

ADVERTISEMENT

Aş vrea ca toţi să aibă părinţi ca ai mei, m-au lăsat să aleg ce îmi doresc să fac în viaţă şi nu au pus presiune pe mine. Aş vrea ca toţi copiii să crească în acest fel. Gata, nu prea mai ştiu ce să spun, ne vedem anul viitor, voi fi aici”.

ADVERTISEMENT