Sport

Australian Open 2024, finala. Istoric! Sinner revine de la 0-2 la seturi și ia primul titlu de Grand Slam

Jannik Sinner este campion la Australian Open 2024 după o finală nebună cu Daniil Medvedev. Italianul a revenit de la 0-2 la seturi și se impune în 5, scor 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3
28.01.2024 | 14:22
Australian Open 2024 finala Istoric Sinner revine de la 02 la seturi si ia primul titlu de Grand Slam
Jannick Sinner, aproape de primul titlu de Grand Slam al carierei. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT
28-01-2024
08:36

Jannik Sinner, campion de Grand Slam în premieră! A câștigat Australian Open 2024

Jannik Sinner – Daniil Medvedev 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3

  • Sinner își face serviciul și e campion la Australian Open 2024!
  • Se repetă scenariul din setul 4. Sinner face break în finalul setului și se impune 6-4. Avem decisiv!

  • Sinner face break direct în game-ul 10 pentru a își adjudeca setul 3.

  • Medvedev câștigă de două ori la rând pe serviciu lui Sinner și este aproape să câștige și setul doi.

  • Sinner salvează 4 mingi de break în primul său game pe serviciu din setul doi.

  • Medvedev face un nou break și închide setul 1 la 3.

  • Medvedev face primul break, în game-ul 3 al partidei.

Meciul Jannik Sinner – Daniil Medvedev are loc duminică, 28 ianuarie, cu începere de la ora 10:30 (ora României) în finala masculină de la primul turneu de Grand Slam al anului 2024, Australian Open. Este o finală puțin scontată, dar italianul Sinner este cel care a denaturat pronosticurile, eliminându-l în penultimul act pe marele favorit, sârbul Novak Djokovic.

Unde se joacă finala masculină de la Australian Open 2024, Jannik Sinner – Daniil Medvedev

Întâlnirea Jannik Sinner – Daniil Medvedev se dispută duminică, 28 ianuarie, de la ora 10:30 (ora României) în finala masculină de la Australian Open 2024. Ca și finala feminină, în care bielorusa Aryna Sabalenka a triumfat al doilea an consecutiv, cea mai mare arenă din complexul Melbourne Park, arena Rod Laver, va găzdui și acest meci.

ADVERTISEMENT

Finala se va desfășura cu casa închisă, toate biletele epuizându-se de mai bine de două săptămâni. Fanii italieni aleargă disperați după un bilet, e vorba în special despre italienii din numeroasa comunitate de pe teritoriul australian, pentru că vor să fie alături de compatriotul lor Jannik Sinner, la 19 ani aflat la prima lui finală de Grand Slam.

Cine transmite la TV finala masculină de la Australian Open 2024, Jannik Sinner – Daniil Medvedev

Partida Jannik Sinner – Daniil Medvedev se joacă duminică, 28 ianuarie, de la ora 10:30(ora României) în finala masculină de la Australian Open 2024 pe arena Rod Laver   și va fi transmisă în direct și exclusivitate pe programul Eurosport 1.  O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Melbourne duminică, 28 iaunuarie, va fi o vreme superbă, cu un cer senin toată ziua, fără vreo urmă de amenințare de ploaie, de altfel această ediție a fost ferită aproape în totalitate de intemperii. Maxima zilei la ora amiezii va ajunge la 24 de grade.

Cine sunt finaliștii de la Australian Open 2024

Italianul Jannik Sinner, 22 ani, din regiunea Sud-Tirol a Italiei, este la prima finală de Grand Slam din carieră. A jucat în decembrie 2023 finala Turneului Campionilor de la Torino, pierdută în fața lui Novak Sjokovic după ce îl învinsese pe sârb în faza grupelor. Este antrenat de un an de fostul coach al Simonei Halep, australianul Darren Cahill. A câștigat deja 17 milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

Daniil Medvedev, 27 ani, rezident în Monte Carlo, a strâns 27 de milioane de dolari până acum. A câștigat un singur Grand Slam, în 2021 la US Open. Aceasta este a treia finală în care se califică la Australian Open, în precedentele, 2021 și 2022, pierzând la Novak Djokovic. Este pregătit de Gilles Cervara. Semifinala cu Alexander Zverev a fost dramatică, Medvedev revenind de la 0-2.

Cote la pariuri la finala masculină de la Australian Open, Jannik Sinner – Daniil Medvedev

După ce l-a învins mai clar decâr aratâ scorul de 3-1 în semifinale pe Novak Djokovic, omul cu zece succese la Aistralian Open. italianul Jannik Sinner a devenit marele favorit al caselor de pariuri la cotră neașteptat de mică, 1,35. Rusul Medvedev a primit 3,20 iar dacă va lua un set va avea cotă de 1,30 și pentru două seturi 1,90.

ADVERTISEMENT

Foarte interesant este istoricul meciurilor directe. Care sunt până acum în număr de nouă. Iar la general scorul este de 6-3 în favoarea jucătorului rus. Care însă a pierdut ultimele trei confruntări, începând din octombrie 2023 încoace, inclusiv la Turneul Campionilor, la Torino.

Drumul spre finală

JANNIK SINNER

Sinner – van den Zandschulp 3-0

Sinner – De Jong 3-0

Sinner – Baez 3-0

Sinner – Khachanov 3-0

Sinner – Rublev 3-0

Sinner – Djokovic 3-1

DANIIL MEDVEDEV

Medvedev – Atmane 2-1 (retras)

Medvedev – Rusuvuori 3-2

Medvedev – Roger-Alliasime 3-0

Medvedev – Borges 3-1

Medvedev – Hurkacz 3-2

Medvedev – Al. Zverev 3-2 (după 0-2, dar germanul a jucat accidentat)

 

 

ADVERTISEMENT