Sporturi

Jannik Sinner, acuzat că “l-a calificat” pe Djokovic în semifinalele Turneului Campionilor. “Trebuia să piardă!”

Jannik Sinner a fost acuzat după victoria contra lui Holger Rune de la Turneul Campionilor. Tenismenului i se cerea să piardă meciul pentru ca Djokovic să fie out din competiție.
17.11.2023 | 16:35
Jannik Sinner acuzat ca la calificat pe Djokovic in semifinalele Turneului Campionilor Trebuia sa piarda
Jannik Sinner, acuzat că "l-a calificat" pe Djokovic în semifinalele Turneului Campionilor. "Trebuia să piardă!". Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Turneul Campionilor se apropie de faza semifinalelor, iar lupta este una destul de strânsă. Competiția se joacă într-un sistem cu două grupe. Mai departe, în semifinale, vor merge cei mai buni 2 tenismeni din 5, câți are fiecare grupă în parte. După victoria cu Holger Rune, Jannik Sinner a fost acuzat pentru că nu a pierdut meciul.

Jannik Sinner, acuzat după victoria de la Turneul Campionilor

Dorința pentru ca tenismenul italian să piardă ține de faptul că astfel, Novak Djokovic ar fi fost automat scos din competiție și nu s-ar fi calificat în semifinale. Lucru pe care mulți oameni din jurul tenisului și-l doresc. Deoarece sârbul este un adversar greu de învins, fiind și locul 1 ATP.

ADVERTISEMENT

Cu o victorie pentru Holger Rune, sârbul ar fi fost la egalitate cu cu danezul și italianul, însă din cauza meciurilor directe, acesta ar fi ocupat a treia poziție în clasamentul grupei A. Astfel, după victoria lui Jannik Sinner, care și dacă ar fi pierdut ultimul meci ar fi fost calificat în semifinală, Novak Djokovic va merge și el în faza următoare de la Turneul Campionilor.

“Dacă vrei să ajungi în vârf trebuie să gândești în stil mare”

Înainte de meciul cu Holger Rune, Jannik Sinner a fost încurajat să piardă intenționat duelul cu danezul. Acest lucru pentru a-l lăsa pe Novak Djokovic în afara competiției. Chiar dacă era în avantaj, indiferent de rezultat, italianul a preferat să dea maximul contra lui Holger și să câștige meciul.

ADVERTISEMENT

Prin această atitudine, elevul lui Darren Cahill a dat dovadă de mare caracter și a arătat că nu îi este teamă să îl reîntâlnească pe sârb. Jannik Sinner l-a mai învins în grupă pe Novak Djokovic și ar putea avea șansa să repete performanța contra numărului 1 mondial.

După meciul cu Holger au apărut și criticile pentru numărul 4 ATP. Sinner a fost acuzat că nu a aplicat o strategie foarte bună. Astfel, sârbul poate fi un pericol în parcursul italianului de a câștiga marele trofeu de la Turneul Campionilor. Șansele ca cei doi tenismeni să se reîntâlnească se poate întâmpla în finala competiției.

ADVERTISEMENT

Paolo Bertolucci a fost un jucător de tenis foarte important care a ocupat locul 12 în clasamentul ATP. După toate reacțiile din jurul lui Jannik Sinner, italianul a simțit nevoia de a-i lua apărarea compatriotului său.

“El este acuzat că nu l-a scos pe Djokovic din turneu, dar aceasta este o viziune mioapă. Dacă vrei să ajungi în vârf trebuie să gândești în stil mare și să depășești obstacolele, evitarea lor pentru a fi inteligent nu te va duce prea departe. Din fericire, el este Sinner”, a scris Paolo Bertolucci pe X (Twitter).

ADVERTISEMENT