Sport

„Draculina” Cristian vrea să surprindă lumea la Australian Open: „Dacă Emma Răducanu a putut, și noi putem”

Australian Open va debuta pe 17 ianuarie, la Melbourne, iar jucătoarea română de tenis Jaqueline Adina Cristian, aflată pe locul 71 WTA, are de gând să surprindă lumea.
04.12.2021 | 17:20
Draculina Cristian vrea sa surprinda lumea la Australian Open Daca Emma Raducanu a putut si noi putem
ADVERTISEMENT

Primul turneu de Mare Șlem al anului 2022, Australian Open, va avea loc în perioada 17-30 ianuarie. Lista de înscrieri se închide cu 6 săptămâni înainte de startul competiției, adică pe 6 decembrie, dar la ora actuală este aproape sigur că Jaqueline Adina Cristian va fi pe tabloul principal.

Jaqueline Adina Cristian vrea să urmeze exemplul Emmei Răducanu de la US Open

Explicația este următoarea. Pe tabloul principal joacă 128 de jucătoare. Dintre acestea, 16 vin din calificări, iar 8 primesc wild card din partea organizatorilor. Altfel spus, sportivele aflate între primele 100 din lume au șanse să prindă tabloul principal, iar în acest moment Jaqueline se află pe locul 71, cel mai bun al carierei.

ADVERTISEMENT

Jucătoarea română a declarat că este pusă pe fapte mari la turneul care va avea loc la Melbourne. „Vreau să surprind lumea cu un Mare Șlem, ca Emma Răducanu. De ce nu?! Bănuiesc că dacă ea a putut și noi putem. Şi eu pot, și celelalte fete, de ce nu? De ce să nu crezi?”, a declarat sportiva pentru as.ro.

Jaqueline Cristian a fost de două ori aproape de a juca pe tabloul principal la un Mare Șlem

‘Jaq’ a mai avut câteva tentative de a juca pe tabloul principal la turneele de Mare Șlem, dar de fiecare dată s-a oprit în calificări. În 2021, ea a jucat un singur meci la Australian Open. Din cauza pandemiei de Covid-19, meciurile din calificări au avut loc la Dubai, iar românca a fost învinsă în prima rundă de canadianca Rebecca Marino, cu un dublui 6-4.

ADVERTISEMENT

La French Open, a trecut de americanca Louisa Chirico (6-1, 7-5) și egipteanca Mayar Sherif (7-5, 5-7, 7-6/1), dar a cedat în meciul pentru un loc pe tabloul principal în fața ucrainencei Anhelina Kalinina (4-6, 1-6).

La Wimbledon a jucat un singur meci, 7-5, 6-7 (1), 2-6 cu Tereza Smitkova (Cehia), iar la US Open trei: 7-6 (3), 7-5 cu Chloe Paquet (Franța), 6-4, 6-4 cu Francesca Jones (Marea Britanie) și 6-2, 2-6, 4-6 cu Rebeka Masarova (Spania).

ADVERTISEMENT

În 2020, a încercat la Australian Open și French Open, dar nu a prins turul 3 al calificărilor. A mai avut tentative și în 2018, la Wimbledon și US Open, dar a pșierdut, de fiecare dată, în primul meci.

Jaqueline Cristian va duce pelerina lui Dracula și la Melbourne

Jaqueline își va lua la Melbourne pelerina lui Dracula, pe care a prezentat-o, pentru prima dată, la Transylvania Open. Ea și-a lăsat acasă respectivul accesoriu, motiv pentru care a fost „mustrată” de organizatorii turneului Linz Open.

ADVERTISEMENT

M-au întrebat: ‘De ce n-ai adus pelerina? Acum ești Draculina, nu îți mai spunem Jaqueline. Ţi se spune Dracula sau Draculina’. Am zis: ‘Uppss… Am uitat-o!’”, a declarat Cristian, conform as.ro.

Sportiva de 23 de ani a făcut cunoscut faptul că noul ei antrenor, francezul Thomas Drouet, care l-a pregătit și pe Jo-Wilfried Tsonga, a venit cu ideea. „Dacă eşti îmbrăcat în costumul lui Dracula pe teren nu înseamnă că eşti arogant sau pretinzi că eşti altcineva.

Lumea și judecă foarte mult, dacă pierzi o să zică că de asta și-a pus pelerina pe ea și nu i-a mai stat gândul la tenis”, a spus tehnicianul.

Jaqueline Cristian a jucat, în 2021, prima finală WTA din carieră

Cristian, care în 2021 a avut cel mai bun al carierei, jucând prima ei finală WTA, a dezvăluit că numele Jaqueline a fost ideea unchiului ei, după ce s-a uitat la un documentar cu soția fostului președinte al Americii, Jacqueline Kennedy Onassis.

În timpul nașterii spunea: ‘Hai, hai Jaqueline!’. Şi mama s-a oprit din toată naşterea și l-a întrebat: ‘Dar cine e Jaqueline?’. Iar unchiul a răspuns: ‘Fii-ta’. Şi așa am ieșit eu”, spune Jaqueline.

‘Jaq’ este una dintre cele mai frumoase jucătoare din circuitul WTA, dar recunoaște că nu se gândește prea mult la acest aspect. „Oricărei fete îi place să audă chestia asta și te bucură. Dar, pe teren, îmi văd de dreapta, de rever și pe urmă de restul. Că sunt sexy, nu o fac intenționat!”, a spus, în glumă, sportiva.

ADVERTISEMENT