Sport

Jasmin Kurtic, super transferul Universității Craiova, elogiat de Răzvan Lucescu: ”Net peste media din România”

Universitatea Craiova a dat o lovitură importantă prin transferul lui Jasmin Kurtic, iar Răzvan Lucescu i-a făcut caracterizarea mijlocașului sloven pentru FANATIK.
06.08.2023 | 18:46
Jasmin Kurtic super transferul Universitatii Craiova elogiat de Razvan Lucescu Net peste media din Romania
Universitatea Craiova a dat o lovitură importantă prin transferul lui Jasmin Kurtic, iar Răzvan Lucescu i-a făcut caracterizarea mijlocașului sloven pentru FANATIK. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Fotbalistul în vârstă de 34 de ani a ajuns deja la Craiova, iar FANATIK a aflat că luni, 7 august, după ce va efectua vizita medicală, va semna un contract valabil pe doi ani, unul fix și un altul cu drept de prelungire.

Răzvan Lucescu, descriere pentru noul transfer al Universității Craiova: Jasmin Kurtic

Chiar dacă a aparținut de Parma, Jasmin Kurtic a jucat în ultimii doi ani sub formă de împrumut la PAOK Salonic, formație antrenată de Răzvan Lucescu. FANATIK l-a contactat pe tehnicianul român, care a mărturisit că mijlocașul sloven este un transfer de excepție reușit de Universitate Craiova.

ADVERTISEMENT

”Este un jucător fabulos, unul dintre cei mai buni mijlocași cu care am lucrat în întreaga mea carieră. Este un fotbalist net peste media și peste valoarea campionatului din România. Asta este părerea mea. Este un jucător care poate oricând să joace la echipe de top din Europa.

Kurtic a fost un jucător exponențial pentru noi. Acum doi ani, înainte de accidentare, a jucat peste 50 de meciuri. În cupele europene a fost unul dintre jucătorii cei mai importanți înscriind și câteva goluri vitale pentru formația noastră. Profesionist desăvârșit, vine primul la antrenamente și pleacă ultimul.

ADVERTISEMENT

O viziune a jocului extraordinară, vede pasele precum un chirurg care taie cu bisturiul, execută perfect loviturile libere, are o clarviziune a jocului cum rar mi-a fost dat să văd la fotbaliștii cu care am lucrat. Caracter 100%, foarte puternic, un războinic, un om care se dedică total și care cere același lucru vestiarului”, a declarat Lucescu jr.

Răzvan Lucescu nu a avut niciodată probleme cu Kurtic

Antrenorul lui PAOK Salonic a dezvăluit pentru FANATIK că în viitor și-ar dori să mai aibă posibilitatea de a lucra cu Jasmin Kurtic și a precizat că fotbalistul nu i-a creat niciodată probleme în cei doi ani în care au colaborat.

ADVERTISEMENT

”Are foarte mari așteptări de la ceilalți coechipieri, pentru că el se implică total când face ceva. E pretențios în sensul bun al cuvântului, dorește ca și colegii săi să facă totul ca să câștige meciurile, dar mai ales să se implice în partidă.

Un tip care lucrează 101% la antrenamente, foarte serios. Nu a făcut niciodată discuții sau probleme prin vestiar, își vede pur și simplu de treaba lui. Cred că ar fi fost un transfer foarte important pentru orice formație din România, nu neapărat pentru Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Mi-a părut foarte rău când ne-am despărțit, așa au fost circumstanțele. Este unul dintre jucătorii cu care aș dori să mai lucrez și este unul dintre fotbaliștii cu care am avut o colaborare aproape perfectă din toate puncte de vedere. Un exemplu pentru toți și în vestiar, și pe teren”, a mai spus Răzvan Lucescu.

FANATIK a anunțat încă de acum 10 zile că Universitatea Craiova se află în negocieri avansate pentru aducerea lui Jasmin Kurtic, patronul Mihai Rotaru dorind să-i facă o echipă de titlu lui Laurențiu Reghecampf.

Jasmin Kurtic, protagonistul unor transferuri de aproape 20 de milioane de euro de-a lungul carierei!

Jasmin Kurtic a ajuns în Italia la doar 22 de ani, când Palermo îl aducea de la ND Gorica pentru 800.000 de euro. A avut prestații apreciate, astfel că Sassuolo a plătit 4 milioane de euro în 2013 pentru a-l transfera. A ajuns și la Fiorentina, sub formă de împrumut, 500.000 de euro pentru un sezon.

În 2015, Atalanta plătea 3,2 milioane de euro pentru a-l aduce pe Kurtic de la Sassuolo. Pentru a-l ceda apoi, trei ani mai târziu, în 2018, pentru 5,3 milioane de euro la SPAL. După doi ani petrecuți la SPAL, Kurtic a ajuns la Parma, care a plătit 4,9 milioane de euro în 2020. Sumă uriașă pentru un jucător de 32 de ani.

După ce a retrogradat, Parma l-a cedat pe Kurtic în Grecia, la PAOK Salonic, unde slovenul a fost pregătit de Răzvan Lucescu jr. A jucat doi ani pentru PAOK, unde a fost coleg și cu Alexandru Mitriță, pe care îl regăsește la Craiova.

Jasmin Kurtic evoluează pe postul de mijlocaș central și este omul de la care se așteaptă să aducă acea claritate necesară în jocul Universității Craiova. Pe același post, Laurențiu Reghecampf avea jucători mai degrabă de profil defensiv, ca Alexandru Crețu, Vladimir Screciu sau Alex Mateiu.


  • 1,75 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „ambele marchează” la meciul Poli Iași – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT