Sport

Jasmin Kurtic, mijlocașul cu 13 sezoane în Serie A, a semnat cu U Craiova! Update exclusiv.

Fostul jucător al lui Răzvan Lucescu la PAOK Salonic face luni vizita medicală și semnează pentru 2 ani.
08.08.2023 | 10:30
Jasmin Kurtic mijlocasul cu 13 sezoane in Serie A a semnat cu U Craiova Update exclusiv
Jasmin Kurtic semnează cu Universitatea Craiova. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT
08-08-2023
07:37

Jasmin Kurtic a semnat cu Universitatea Craiova, așa cum a anunțat FANATIK

Jasmin Kurtic este noul jucător al Universității Craiova, așa cum a anunțat FANATIK în exclusivitate. Formația din bănie a anunțat oficializarea transferului pe pagina oficială de Facebook.

Jasmin Kurtic este un fotbalist despre care Răzvan Lucescu a declarat pentru FANATIK că este mult peste nivelul din SuperLiga. Kurtic a fost elevul lui Lucescu jr. la PAOK Salonic în sezonul precedent.

Universitatea Craiova a reușit un transfer de titlu în SuperLiga. Jasmin Kurtic, un mijlocaș sloven în vârstă de 34 de ani care are un CV absolut impresionant. Kurtic va ajunge luni la Craiova și va semna un contract valabil pe doi ani, unul fix și un altul cu drept de prelungire. Interesul oltenilor fusese anunțat în exclusivitate de FANATIK.

Transfer de titlu la Universitatea Craiova! L-a luat pe Jasmin Kurtic, o adevărată legendă a fotbalului sloven

Kurtic, cotat în prezent la un milion de euro conform Transfermarkt.de, s-a despărțit în această vară de Parma, formație care l-a avut sub contract. Dar în ultimii doi ani, mijlocașul sloven a fost împrumutat la PAOK Salonic, unde a fost pregătit de Răzvan Lucescu și a fost coleg cu Alexandru Mitriță.

ADVERTISEMENT

Mihai Rotaru dă o adevărată lovitură de imagine cu aducerea lui Jasmin Kurtic, jucător care evoluează ca mijlocaș central. Vorbim despre o legendă a fotbalului sloven, cu 83 de selecții pentru prima reprezentativă și două goluri marcate. De-a lungul carierei, Kurtic are nu mai puțin de 13 sezoane la nivel de Serie A.

Cu un lot plin de talente la Universitatea Craiova, Mihai Rotaru s-a destăinuit apropiaților că transferul lui Jasmin Kurtic îl încântă în mod deosebit. Le-a transmis chiar că ar pune această achiziție chiar pe aceeași treaptă cu a lui Alexandru Mitriță, jucător decisiv în toate meciurile oltenilor din acest sezon.

ADVERTISEMENT

Jasmin Kurtic, protagonistul unor transferuri de aproape 20 de milioane de euro de-a lungul carierei!

Jasmin Kurtic, despre care FANATIK anunța în premieră că este în negocieri cu Universitatea Craiova, ajungea în Italia la doar 22 de ani, când Palermo îl aducea de la ND Gorica pentru 800.000 de euro. A avut prestații apreciate, astfel că Sassuolo a plătit 4 milioane de euro în 2013 pentru a-l transfera. A ajuns și la Fiorentina, sub formă de împrumut, 500.000 de euro pentru un sezon.

În 2015, Atalanta plătea 3,2 milioane de euro pentru a-l aduce pe Kurtic de la Sassuolo. Pentru a-l ceda apoi, trei ani mai târziu, în 2018, pentru 5,3 milioane de euro la SPAL. După doi ani petrecuți la SPAL, Kurtic a ajuns la Parma, care a plătit 4,9 milioane de euro în 2020. Sumă uriașă pentru un jucător de 32 de ani.

ADVERTISEMENT

După ce a retrogradat, Parma l-a cedat pe Kurtic în Grecia, la PAOK Salonic, unde slovenul a fost pregătit de Răzvan Lucescu jr. A jucat doi ani pentru PAOK, unde a fost coleg și cu Alexandru Mitriță, pe care îl regăsește la Craiova.

Sumele de transfer plătite pe Jasmin Kurtic de-a lungul carierei

  • 2011. ND Gorica -> US Palermo -> 800.000 euro
  • 2013 US Palermo -> Sassuolo -> 4.000.000 euro
  • 2014 Sassuolo -> Fiorentina -> 500.000 euro – împrumut
  • 2015 Sassuolo -> Atalanta -> 3.200.000 euro
  • 2018 Atalanta -> Spal -> 5.300.000 euro
  • 2020 Spal -> Parma -> 500.000 euro – împrumut (ianuarie)
  • 2020 Spal -> Parma -> 4.900.000 euro
  • Total: 19.200.000 euro
ADVERTISEMENT

Jasmin Kurtic, nume cu mare greutate în Serie A. Are 289 de partide în primul eșalon din Italia

Jasmin Kurtic este un nume uriaș pentru Serie A. A strâns nu mai puțin de 289 de partide în prima ligă din Slovenia și devine din acest punct de vedere cel mai important străin adus în SuperLiga. Are 29 de goluri și 16 pase decisive în Serie A.

Jasmin Kurtic evoluează pe postul de mijlocaș central și este omul de la care se așteaptă să aducă acea claritate necesară în jocul Universității Craiova. Pe același post, Laurențiu Reghecampf avea jucători mai degrabă de profil defensiv, ca Alexandru Crețu, Vladimir Screciu sau Alex Mateiu.


1,90 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „2 solist” la meciul Poli Iași – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT
Tags: