News

Jeff Bezos a anunțat ca va călători în spațiu luna viitoare. Cine îl va însoți pe miliardar

Jeff Bezos a anunțat ca va călători în spațiu luna viitoare. FANATIK vă spune cine îl va însoți pe miliardar.
07.06.2021 | 22:18
Jeff Bezos a anuntat ca va calatori in spatiu luna viitoare Cine il va insoti pe miliardar
ADVERTISEMENT

CEO-ul Amazon a făcut anunțul printr-un clip video, distribuit pe Instagram. Acesta a precizat că zborul în spațiu va avea loc la data de 20 iulie.

Totodată, Bezos a precizat că va fi însoțit de fratele său, Mark Bezos. La 20 iulie, compania sa Blue Origin va lansa prima cursă de pasageri.

ADVERTISEMENT

Jeff Bezos a anunțat ca va călători în spațiu luna viitoare. Cine îl va însoți pe miliardar

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

„De când aveam cinci ani am visat să călătoresc în spațiu. Pe 20 iulie voi face această călătorie împreună cu fratele meu,” a scris Jeff Bezos în descrierea clipului video distribuit pe Instagram.

Cei doi vor călători cu prima cursă cu pasageri a navei spațiale New Shepard. Acesta este construită de Blue Origin, compania de explorare spațială pe care miliardarul o deține.

ADVERTISEMENT

„Să vezi Pământul din spațiu, te schimbă. Schimbă modul în care privești această planetă, umanitatea. Este un singur Pământ,” a declarat Bezos.

„Vreau să plec în această călătorie pentru că este lucrul pe care am vrut să-l fac toată viața. Este o aventură. Înseamnă mult pentru mine. L-am invitat pe fratele mei să vină la acest prim zbor pentru că suntem cei mai buni prieteni,” a adăugat acesta.

ADVERTISEMENT

Mark Bezos a explicat că nu se aștepta nici măcar ca fratele său să ia parte la acest prim zbor. El a descris această călătorie ca fiind o „oportunitate remarcabilă.”

Primul zbor în spațiu cu pasageri

În același zbor, compania Blue Origin a scos la licitație unul dintre cele șase locuri disponibile pe nava spațială New Shepard. Aceasta are peste 6.000 de participanți din 148 de țări și a ajuns deja la un preț de 2,8 milioane de dolari. Licitația se va încheia la data de 12 iunie.

ADVERTISEMENT

Nava spațială poartă numele lui Alan Shepard, a doua persoană și primul cetățean american care a zburat în spațiu.

Potrivit site-ului Blue Origin, compania intenționează să își lanseze pasagerii la mai mult de 100 km (62 mile) deasupra suprafeței Pământului, permițându-le să experimenteze microgravitația. Capsula cu se va întoarce pe Pământ sub parașute.

Zborul este planificat la aproximativ două săptămâni după retragerea lui Jeff Bezos din funcția de CEO al companiei Amazon. El este unul dintre cei mai bogați oameni de pe planetă, cu o avere ce se ridică la peste 186 de miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT