News

Jeff Bezos va deveni primul trilionar din lume. Când este estimat să ajungă la această avere

14.05.2020 | 16:16
Jeff Bezos va deveni primul trilionar din lume Cand este estimat sa ajunga la aceasta avere
ADVERTISEMENT

Cel mai bogat om din lume la ora actuală, Jeff Bezos, are cele mai mari șanse să devină în scurt timp primul trilionar de pe planetă.

Jeff Bezos va deveni primul trilionar din lume

Conform unui studiu realizat de platforma americană Comparisun, fondatorul și șeful executiv al Amazon, Jeff Bezos, ar urma să devină primul trilionar din lume la începutul anului 2026.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 56 de ani, Jeff Bezos a fondat Amazon în 1994, în garajul din spatele casei sale, și deține încă 11% din acțiunile companiei, fiind și șeful executiv a companiei.

Cu o avere estimată la 143 miliarde dolari, Bezos se bucură de o creștere importantă, în termen scurt, în condițiile în care comenzile on-line au explodat, ca urmare a măsurilor de izolare impuse de majoritatea statelor din cauza pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Bezos a pierdut anul trecut 38 de miliarde de dolari din cauza divorțului

Dacă în februarie 2020, înainte de declanșarea pandemiei în lumea occidentală, acțiunile Amzon se tranzacționau la 1,689 dolari/acțiune, la începutul lunii mai prețul sărise de 2 dolari, în prezent fiind pe o tendință de a atinge 2,4 dolari americani/acțiune.

Amazon a anunțat venituri de 75,5 miliarde dolari realizate în primul trimestru din 2020 și peste 90 de miliarde după primele patru luni ale anului. În consecință, averea lui Bezos a crescut cu peste 5 miliarde de dolari, din februarie și până în prezent.

ADVERTISEMENT

În ciuda unei pierderi estimate la 38 de miliarde de dolari, în urma recentului său divorț, averea lui Jeff Bezos a crescut în ultimii cinci ani cu o rată anuală de 34%.

În consecință, dacă își păstrează viteza de îmbogățire, ar putea depăși, la începutul lui 2026, incredibila sumă de un trilion de dolari (1.000 de miliarde), devenind primul trilionar din lume la vârsta de 62 de ani.

ADVERTISEMENT

Compania pe care o conduce intenționează să își extindă operațiunile, iar tot profitul de 4 miliarde de dolari, pe care se așteaptă să îl obțină în cel de-al doilea trimestru al lui 2020, va fi investit în măsuri de protejare a afacerilor și a angajaților de noul coronavirus.

ADVERTISEMENT
Tags: