Fotbal international

Jens Lehmann a fost concediat de Hertha Berlin. Fostul internațional german a trimis un mesaj rasist cui nu trebuia

06.05.2021 | 17:52
Jens Lehmann a fost concediat de Hertha Berlin Fostul international german a trimis un mesaj rasist cui nu trebuia
ADVERTISEMENT

Fostul vicecampion mondial, Jens Lehmann a comis o greșeală impardonabilă trimițând un mesaj cu tentă rasistă cui nu trebuia. Reacția Consiliului de Administrație al clubului Hertha Berlin a reacționat mediat și l-a concediat pe fostul internațional german.

În vârstă de 51 de ani, Jens Lehmann a ocupat în ultimii ani poziția de reprezentant şi consilier al acţionarului principal al grupării berlineze, Lars Windhorst.

ADVERTISEMENT

Imediat după ce mesajul său a ajuns viral pe rețelele de socializare, Lehmann și-a cerut scuze față de cel vizat de jignirile rasiste, dar președintele Herthei, Werner Gegenbauer, nu a trecut peste comportamentul deviant al fostului mare portar.

Lehmann a jignit un analist TV, fost internațional al Germaniei

Jens Lehmann a trimis din greșeală un mesaj pe WhatsApp chiar persoanei despre vorbea, Dennis Aogo, fost internațional al Germaniei, în prezent consultant al televiziunii Sky.

ADVERTISEMENT

”Dennis este aici pentru a vă îndeplini cota de negri?”, a scris Lehmann în mesajul livrat din greșeală chiar lui Aogo. Textul era însoțit și de un emoticon cu un zâmbet larg.

”Wow! Glumești? Poate că aceste cuvinte nu îmi erau destinate mie, totuși”, a răspuns fostul fundaș al naționalei Germaniei care a făcut public mesajul, pe care l-a considerat ofensator și rasist.

ADVERTISEMENT

Cum s-a apărat Jens Lehmann

Fostul portar al naționale Germaniei declarat pentru cotidianul Bild că i-a cerut scuze lui Dennis Aogo și a lăudat calitățile acestuia, de consultant TV, însă acest lucru nu l-a exonerat de acuzațiile de rasism.

”Sunt responsabil pentru faptul că acest mesaj WhatsApp a ieşit din telefonul meu, era un mesaj privat”, a mai spus Lehmann, pentru sursa citată, fără a preciza cui îi era destinat.

ADVERTISEMENT

Jens Lehman a fost unul dintre portarii emblematici ai Germaniei, în ultimele decenii. A jucat în carieră la Schalke 04, AC Milan, Borussia Dortmund, Arsenal Londra și VFB Stuttgart.

ADVERTISEMENT