News

Jens Stoltenberg, înainte de reuniunea NATO de la București: ”Vom susține Ucraina până la capăt”. Mesaj pentru români

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus, înainte de reuniunea NATO de la București, că alianța va susține Ucraina până la capăt. Ce mesaj are pentru români.
25.11.2022 | 20:57
Jens Stoltenberg inainte de reuniunea NATO de la Bucuresti Vom sustine Ucraina pana la capat Mesaj pentru romani
ADVERTISEMENT

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, este așteptat, în perioada 29 – 30 noiembrie, la reuniunea miniștrilor de Externe ai țărilor alianței, găzduită de București.

Jens Stoltenberg, înainte de reuniunea NATO de la București: ”Vom susține Ucraina până la capăt”

Cu mai puțin de o săptămână până la acest eveniment, Stoltenberg a acordat un interviu pentru o televiziune din România.

ADVERTISEMENT

Oficialul NATO a spus că alianța nord-atlantică este hotărâtă să ajute Ucraina să se apere împotriva Rusiei atâta timp cât este nevoie.

Stoltenberg subliniază că acesta este principalul mesaj al reuniunii miniștrilor de externe NATO de la București: să susțină Ucraina până la capăt!

ADVERTISEMENT

”Mă aștept ca aliații să anunțe ajutor suplimentar pentru Ucraina pentru că vedem cu toții agresiunea brutală care continuă, vedem cum președintele Putin eșuează în Ucraina pierzând teren în luptă, dar în același timp răspunzând cu atacuri aeriene oribile asupra orașelor ucrainene în încercarea de a lipsi poporul ucrainean de apă și electricitate acum la sosirea iernii.

În aceste condiții, este nevoie de mai mult sprijin pentru Ucraina și de un mesaj puternic din partea tuturor aliaților NATO că vor susține Ucraina oricât timp va fi nevoie.

ADVERTISEMENT

Nu vom da înapoi! Ăsta este principalul mesaj al reuniunii miniștrilor de externe NATO de la București”, a spus, secretarul general NATO, pentru Știrile ProTv.

Jens Stoltenberg, mesaj pentru România: ”Suntem foarte recunoscători pentru angajamentul puternic”

Șeful NATO a comentat și amenințările nucleare venite dinspre Moscova. Stoltenberg precizează că ”retorica președintelui Putin pe probleme nucleare ne dezvăluie faptul că astfel de amenințări nucleare sunt nechibzuite și foarte periculoase”.

ADVERTISEMENT

În opinia lui Jens Stoltenberg, un război nuclear nu poate fi câștigat și nu trebuie vreodată să existe. El mai avertizează că orice fel de utilizare a vreunei arme nucleare va schimba total natura conflictului.

Norvegianul din fruntea Alianței militare are și un mesaj pentru români, înainte de reuniunea de săptămâna viitoare.

El spune că ”suntem foarte recunoscători pentru angajamentul puternic al României față de alianța noastră transatlantică care a ajutat la menținerea păcii în Europa pentru atâtea decade.

Salutăm faptul că România contribuie la NATO în atât de multe feluri și, de asemenea, salutăm și faptul că România ajută Ucraina, vecinul său!”

ADVERTISEMENT