Fotbal international

Joan Laporta, misterios în privința rămânerii lui Leo Messi la Barcelona: ”Depinde de el”

08.03.2021 | 08:58
Joan Laporta misterios in privinta ramanerii lui Leo Messi la Barcelona Depinde de el
ADVERTISEMENT

Noul președinte al clubului FC Barcelona, Joan Laporta, a dat un răspuns misterios când a fost întrebat dacă Leo Messi va rămâne pe Camp Nou și din sezonul viitor, considerând că totul depinde acum de argentinian.

Laporta a câștigat detașat alegerile pentru șefia clubului și revine astfel în funcția pe care a ocupat-o și în perioada 2003-2010, atunci când catalanii au înregistrat cele mai mari performanțe.

ADVERTISEMENT

Noul șef al Barcei spunea în timpul campaniei electorale că este singurul care îl poate convinge pe Messi să nu plece de formația pregătită de Ronald Koeman.

Noul președinte al Barcelonei, Joan Laporta, va încerca să-l convingă pe Leo Messi să rămână

La scurt timp după ce a redevenit oficial președintele Barcelonei, Joan Laporta, a transmis că situația lui Leo Messi este destul de delicată și doar argentinianul va decide dacă va dori să rămână pe Camp Nou sau nu.

ADVERTISEMENT

”Văzându-l pe Messi, cel mai bun jucător al lumii, votând alături de fiul său m-a emoționat și mi-a demonstrat că iubește Barca. Johan Cruyff i-ar fi spus să rămână, cu siguranță. Când pleci de aici, trebuie să pleci pe ușa din față”, a declarat Laporta, conform Mundo Deportivo.

”Propunerea mea va exista, dar va depinde de el. Nu banii vor fi cei mai importanți. După ce voi vorbi și cu restul angajaților, îl voi suna pe Messi. Dacă îl voi convinge? Depinde de el. Eu voi face tot ce pot în condițiile economice actuale”, a mai spus noul președinte.

ADVERTISEMENT

Barcelona, mari probleme financiare

După ce a anunţat că vrea să plece în vara anului trecut,  Lionel Messi s-a răzgândit şi a rămas şi în actualul sezon la FC Barcelona. Contractul argentinianului se termină în această vară, însă lucrurile s-ar putea schimba după revenirea lui Laporta în fruntea clubului.

Fabrizio Romano, cunoscut jurnalist sportiv din Italia, a vorbit în luna ianuarie despre zvonurile posibilei plecări a lui Lionel Messi de la FC Barcelona şi a susţinut că starul catalanilor va vrea să stea de vorbă cu noua conducere a clubului pentru a vedea proiectul de viitor.

ADVERTISEMENT

Barcelona a adunat până la sfârșitul lui 2020 o datorie uriașă, 900 de milioane de euro, dintre care 420 de milioane de euro trebuie dați înapoi în următoarele luni din 2021. Iar misiunea este văzută drept una imposibilă în contextul actual dacă nu se face o reeșalonare a creditelor.

ADVERTISEMENT