Life

Jobul din România în care poţi să câştigi peste 4 mii de euro pe lună. Nu e nevoie de studii superioare

Știai că există un job din România în care poţi să câştigi peste 4 mii de euro pe lună? Nici măcar nu ai nevoie de studii superioare.
29.09.2023 | 08:20
Jobul din Romania in care poti sa castigi peste 4 mii de euro pe luna Nu e nevoie de studii superioare
Jobul din România în care poţi să câştigi peste 4 mii de euro pe lună. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Dacă ești în căutarea unui job din România în care poţi să câştigi peste 4 mii de euro pe lună, iată că l-ai găsit. În acest domeniu nu ai nevoie de studii superioare, în ciuda sumei imense oferite.

Jobul din România în care poţi să câştigi peste 4 mii de euro pe lună

În România există o mulțime de job-uri cu salarii tentante. Este bine cunoscut faptul că în domeniul IT se câștigă extrem de bine. Sunt însă și alte domenii în care salariile sunt unele cât se pote de generoase.

ADVERTISEMENT

Un job din România spre exemplu este plătit cu peste 4.000 de euro. De asemenea, cei care se angajează nu au nevoie de studii superioare. Important este să știe ”meserie”.

Pentru ce job poți să încasezi o astfel de sumă uluitoare? În domeniul HORECA în primul rând. Un antreprenor a vrut să afle ce salariu trebuie să îi ofere unui pizzer, având în vedere că urmează să își deschidă o afacere în curând.

ADVERTISEMENT

Întrebarea a fost pusă pe grupul de Facebook numit „Grupul Antreprenorilor din România”, iar răspunsurile au fost de-a dreptul surprinzătoare. Se pare că salariul pentru un astfel de job din România ajunge la 4.000 de euro brut.

„Bună ziua, am nevoie de un sfat din partea celor care sunteți în domeniu. Deschid în curând o pizzerie și doresc să ofer un salariu decent și corect pentru un pizzer care o să lucreze două zile cu două zile libere. De dimineață de la ora 8.00, până seara la 10.00. Ce salariu oferiți dumneavoastră în aceste condiții? Mulțumesc. O zi cu spor vă doresc”, a scris antreprenorul.

ADVERTISEMENT

Cum este calculat salariul unui pizzer

Reacțiile au început să curgă. Unele persoane au fost nemulțumite de programul de peste 12 ore pe zi. Alte persoane în schimb au fost de acord cu un astfel de program. Ele au menționat însă că salariul trebuie să fie unul pe măsură.

Au fost și internauți care au dat răspunsuri clare. Aceștia au făcut niște calcule simple astfel încât antreprenorul să înțeleagă suma exactă pe care trebuie să i-o plătească viitorului pizzer pe care îl va angaja.

ADVERTISEMENT

„De la 8 la 10 vorbim de 14 ore pe zi x 15 zile lucrate = 210 ore într-o luna. Legea spune că se lucrează 40 ore pe săptămâna x 4 săptămâni = 160 ore…deci avem 50 ore suplimentare.

Să luăm salariul mediu pe economie în 2023 de 6800 lei brut / 160 ore = 42.5 RON pt orele legale și (dublu) 85 RON pt cele 50 ore suplimentare vom avea un salariu BRUT de 11.050 RON brut, deci 6.464 RON net”, a scris cineva.

Și alte persoane au confirmat faptul că salariul încasat de un pizzer trebuie să fie unul de peste 2.000 de euro pe lună. Un internaut spre exemplu a evidențial numărul orelor suplimentare, dar și ale celor normale de lucru.

Astfel, chiar dacă nu are studii superioare, o persoană care se angajează la acest job din România poate să ajungă la un salariu uimitor. Au fost și oameni care au spus că angajatul poate să câștige aproape cât patronul.

„De la 8 la 10 vorbim de 14 ore pe zi x 15 zile lucrate = 210 ore într-o lună. Legea spune că se lucrează 40 de ore pe săptămână x 4 săptămâni = 160 de ore… deci avem 50 de ore suplimentare.

Să luăm salariul mediu pe economie în 2023 de 6800 de lei brut / 160 de ore = 42,5 RON pentru orele legale și (dublu) 85 RON pentru cele 50 de ore suplimentare. Vom avea un salariu BRUT de 11.050 RON brut, deci 6.464 RON net”, a fost un alt comentariu.

ADVERTISEMENT
Tags: