News

Locul de muncă unde primești 1.000 de euro pentru un program part-time. Poate fi chiar plăcut și nici nu ai nevoie de studii superioare

În special în orașele aglomerate, oamenii care lucrează part-time în acest domeniu pot câștiga sume considerabile, uneori depășind 5000 de lei pe lună.
28.07.2023 | 21:40
Locul de munca unde primesti 1000 de euro pentru un program parttime Poate fi chiar placut si nici nu ai nevoie de studii superioare
Câștiguri atractive pentru șoferii de taxi și ride-sharing în România. Colaj Fanatik/Capturi YouTube.
ADVERTISEMENT

Mulți români se confruntă cu provocări financiare și sunt nevoiți să caute joburi part-time pentru a face față cheltuielilor lunare. Cu toate acestea, opțiunile disponibile pentru astfel de locuri de muncă nu sunt de neglijat deloc. Potrivit unor surse, veniturile suplimentare obținute din joburile part-time pot depăși suma de 5000 de lei pe lună, în funcție de abilități și numărul de ore lucrate.

Un job part-time unde se câștigă mii de lei

Dintre industriile care oferă cele mai mari câștiguri în astfel de joburi, se remarcă domeniile IT și HoReCa. Cu toate acestea, și alte locuri de muncă part-time sunt apreciate, cum ar fi posturile de casier sau lucrător comercial. Pentru unii români, oportunitățile de a presta meditații private sau de a lucra ca servicii de curierat sunt preferate.

ADVERTISEMENT

În ciuda varietății de opțiuni, un anumit job part-time a devenit din ce în ce mai popular în rândul românilor. Este vorba despre șoferii de taxi și cei care activează în sectorul ride-sharing (partajarea curselor). Aceste joburi sunt printre cele mai comune locuri de muncă cu jumătate de normă căutate de către români. Cu toate că șoferii în această industrie nu beneficiază de un salariu fix, câștigurile lor pot fi substanțiale.

Veniturile șoferilor de taxi sau ride-sharing sunt calculate în funcție de numărul de curse efectuate și bonusurile acordate pe parcurs. Câștigurile depind de parametri precum numărul de kilometri parcurși, timpul petrecut la volan, precum și tipul curselor.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, sumele obținute pot varia de la o zi la alta și în funcție de orașul în care operează șoferul, cu orele de vârf având un impact semnificativ asupra câștigurilor, în special în aglomeratele orașe precum București. Orele de vârf sunt cele din intervalul orar 07:00 – 11:00 dimineața și 16:00 – 20:00 în timpul săptămânii.

4000 de lei pentru 40 de ore de lucru pe săptămână

Potrivit datelor publicate pe site-ul facibanionline, un șofer Uber care lucrează 8 ore pe zi, cel puțin 5 zile pe săptămână și efectuează cel puțin 20 de curse, poate câștiga aproximativ între 5000 și 6000 de lei pe lună, inclusiv bonusurile aferente numărului de curse, pentru o medie de 300 de kilometri pe zi. Mai mult, un regulament specific al Uber prevede că șoferul care efectuează un număr minim de 500 de curse pe lună va primi un bonus suplimentar de 1000 de lei.

ADVERTISEMENT

De asemenea, șoferii Bolt par să obțină venituri chiar mai mari. Aceștia pot câștiga aproximativ 4000 de lei pentru 40 de ore de lucru pe săptămână, adică puțin peste 5 ore pe zi, iar cu adăugarea bonusurilor, suma poate ajunge la 6000 de lei pe lună. În plus față de aceste sume, șoferii pot obține și bacșișuri din partea clienților.

Astfel, locurile de muncă part-time din domeniul transportului oferă oportunități de câștig interesante pentru români, iar șoferii de taxi și ride-sharing au devenit tot mai atractivi pentru cei în căutare de venituri suplimentare.

ADVERTISEMENT
Tags: