Simona Halep

Jocul Simonei Halep la Roland Garros, analizat de experți: “Nu a căutat scuze” / “I-a fost dificil să găsească soluţii”

05.10.2020 | 19:31
Jocul Simonei Halep la Roland Garros analizat de experti Nu a cautat scuze  Ia fost dificil sa gaseasca solutii
ADVERTISEMENT

Jocul Simonei Halep a fost analizat de experți după eliminarea surprinzătoare din optimile de la Roland Garros a jucătoarei aflată pe locul secund în ierarhia WTA.

Halep a pierdut în două seturi cu poloneza Iga Swiatek, o tenismenă de doar 19 ani, aflată la începutul turneului din capitala Franței pe locul 54 în ierarhia WTA.

ADVERTISEMENT

Jocul româncei a stârnit numeroase reacții din partea fanilor, dar și din partea experților în tenis care au încercat să găsească o explicație pentru acest rezultat.

Jocul Simonei Halep, analizat de experți. “Nu a căutat scuze”

Printre cei care au încercat să analizeze prestația Simonei Halep se află Tim Henman, fost jucător profesionist de origine britanică, semifinalist în 2004 la Roland Garros.

ADVERTISEMENT

“Fiecare aspect al jocului lui Swiatek a fost absolut incredibil. A fost atât de agresivă din spatele terenului, a căutat mereu să dicteze jocul și uneori când joci așa e ușor ca greșelile neforțate să se multiplice. Planul ei de joc a fost, însă, extrem de clar de la bun început. Mental a părut că este convinsă că poate juca bine și că poate produce o mare surpriză, eliminând-o pe favorita numărul 1”, a declarat Henman.

“Forehand-ul ei a fost agresiv, a fost proactivă și a avansat în teren. Simțeai că deși Halep era cap de serie numărul 1, meciul este în mâinile lui Swiatek și că ea dicta jocul. Când venea la fileu arăta o tehnică și lovituri extraordinare. Această performanță îi va oferi multă încredere, fiindcă toate aspectele jocului ei au funcționat foarte bine. Dacă privim retrospectiv meciul, Simona a pierdut în fața unei jucătoare mai bune, Swiatek a jucat fantastic. Cred cu tărie că jocul său și încrederea pe care o are o pot avansa și mai mult în turneu”, a adăugat acesta.

ADVERTISEMENT

Yannick Noah, campionul de origine franceză al ediției din 1983 a turneului de Mare Șlem din Paris, a analizat și el jocul dintre Halep și Swiatek.

“Simona a fost atât de elegantă în reacție. Nu a căutat scuze. Este o campioană și o respect cu adevărat. A pierdut în fața unei jucătoare care a jucat probabil unul dintre cele mai bune meciuri ale carierei sale. Mi-a plăcut mult cum a reacționat la înfrângere”, a spus Noah.

ADVERTISEMENT

Alex Corretja: “Niciodată nu sunt dezamăgit de Simona”

Alex Corretja, fostul jucător de tenis, de două ori finalist la Roland Garros (în 1998 și 2001) a spus că Swiatek a dictat meciul din primul moment și asta i-a îngreunat situația Simonei.

“Niciodată nu simt că sunt dezamăgit de Simona. Chiar și când nu joacă la nivelul ei cel mai bun, mereu încearcă. De obicei te gândești că va găsi o soluție, însă de data asta meciul a părut în controlul lui Swiatek. Este dificil să găsești soluții când nu ai mai avut un adversar care să dicteze jocul până atunci. Încă de la primul game, Iga a jucat mai agresiv, controla mingea mai bine și părea și că lovește mai puternic decât Simona”, a comentat fostul jucător spaniol.

ADVERTISEMENT
Tags: