News

Joe Biden, derapaj grav la o conferință. A înjurat un jurnalist! Ce l-a enervat pe președintele SUA

Derapaj de limbaj pentru Joe Biden. La finalul unei conferințe de presă, liderul SUA a insultat un jurnalist, deranjat fiind de o întrebare. Ulterior, Biden a prezentat scuze.
25.01.2022 | 12:14
Joe Biden derapaj grav la o conferinta A injurat un jurnalist Ce la enervat pe presedintele SUA
ADVERTISEMENT

Președintele SUA a stârnit controverse după ce a înjurat, luni, un reporter de la postul internațional Fox News. Joe Biden a fost deranjat de o întrebare a acestuia, legată de inflație.

Mai exact, jurnalistul Peter Doocy l-a întrebat despre impactul creșterii inflației față de alegerile Congresului din 2022. Concret, dacă nu este o vulnerabilitate politică înainte de alegerile de la mijlocul mandatului?”.

ADVERTISEMENT

Cum s-a întâmplat totul

Ulterior, Joe Biden i-a răspuns: ”O inflaţie mai mare este un avantaj uriaş”.  După acest moment, conferința s-a încheiat și toți jurnaliștii se pregăteau să iasă din sala unde a avut loc o reuniune a Consiliului Concurenței.

Joe Biden, crezând că microfoanele s-au închis, a strecurat rapid o insultă de tipul: ”Ce fiu de cățea prost!” Din nefericire pentru președintele SUA, episodul a fost filmat, scrie The Guardian.

ADVERTISEMENT

Joe Biden l-a sunat pe reporter și i-a cerut scuze

După acest incident, oficialii de la Casa Albă nu au oferit o explicație. Cu toate acestea, liderul american a renunțat la orgoliu, l-a sunat pe jurnalistul care este unul renumit la nivel internațional și i-a cerut scuze, spunându-i: ”Nu a fost nimic personal”.

Situația de față nu este singulară, referitor la limbajul lui Joe Biden. În anul 2010, când nu era președintele SUA, Biden i-a spus lui Barack Obama că adoptarea Legii pentru îngrijirea medicală accesibilă reprezintă “a big fucking deal”.

ADVERTISEMENT

Tot luni, 21 ianuarie, Joe Biden a avut o întrevedere video cu liderii europeni, printre care președintele Comisiei Europene, liderul Consiliului European, secretarul general al NATO, președintele Poloniei, președintele Franței, etc., pentru a discuta despre tensiunile dintre Rusia și Ucraina. Biden a îndemnat la menținerea relațiilor diplomatice, iar liderii europeni și-au exprimat dorința de a stopa totul printr-o cale pașnică.

Cine este, mai exact, jurnalistul insultat

De altfel, întrebarea reporterului vine într-un punct în care SUA se confruntă cu cea mai creștere a inflației anuale, din ultimii 40.

ADVERTISEMENT

Jurnalistul Peter Doocy are o notorietate aparte în SUA. Angajat al postului Fox News din 2009, ca reporter pe subiecte generaliste, el a devenit de-a lungul timpului corespondent la Casa Albă.

Peter Doocy transmite zilnic despre toate evenimentele ce au loc aici, dar și ”probleme care afectează administrația”, conform Fox News. Doocy a făcut materiale inclusiv din ziua alegerii lui Biden în fruntea SUA.

S-a mai remarcat de-a lungul timpului prin documentarul  ”The Man Who Killed Usama bin Laden”, unde a avut un interviu cu Robert O’Neill – Navy SEAL, care a susținut că a tras focurile care l-au ucis pe bin Laden.

ADVERTISEMENT