News

Joe Biden se va întâlni cu soldații americani din Polonia și va ajunge aproape de granița cu Ucraina

Casa Albă a anunțat că după întâlnirile cu oficialii europeni, Joe Biden va vizita trupele americane din Polonia și chiar va ajunge în apropierea graniței cu Ucraina.
25.03.2022 | 10:58
Joe Biden se va intalni cu soldatii americani din Polonia si va ajunge aproape de granita cu Ucraina
ADVERTISEMENT

Președintele SUA, Joe Biden, desfășoară în aceste zile un maraton diplomatic, participând la mai multe reuniuni cu liderii europeni. El își va continua turul în Polonia, acolo unde va vizita trupele americane staționate în această țară, notează Agerpres.

Turul diplomatic al președintelui american continuă

După cum au informat oficialii Casei Albe, după întâlnirile  cu șefii de state și de guvern din Europa pe tema războiului din Ucraina, Joe Biden își continuă vizitele în Europa. El va ajunge la Varșovia și în apropierea graniței cu Ucraina.

ADVERTISEMENT

Biden va ajunge în Rzeszow, aflat la aproximativ 80 de kilometri de granița polono-ucraineană. Președintele american urmează să fie primit pe aeroportul acestui oraș de către președintele Poloniei, Andrzej Duda.

În timpul vizitei, el va primi detalii despre organizarea “răspunsului umanitar pentru a atenua suferinţa civililor din Ucraina şi pentru a răspunde fluxului tot mai mare de refugiaţi care fug de războiul pe care l-a ales Putin”.

ADVERTISEMENT

Ulterior, Biden va vizita trupele americane din Polonia. De asemenea, după el va avea o întâlnire cu președintele Poloniei, urmând să se întâlnească în Varșovia.

La finalul acestei vizite, după cum transmite Casa Albă, Joe Biden va ține un discurs despre “despre eforturile unite ale lumii libere de a sprijini poporul ucrainean, de a trage Rusia la răspundere pentru războiul său brutal şi de a apăra un viitor bazat pe principii democratice”.

ADVERTISEMENT

Implicarea umanitară a SUA în războiul din Ucraina

După cum arată informațiile de pe site-ul Casei Albe, SUA oferă cel mai consistent ajutor umanitar în cazul crizei din Ucraina. Ajutorul oferit vizează statul ucrainean, dar și țările cu care se învecinează și care gestionează fluxul de refugiați.

“Astăzi, Statele Unite ale Americii anunță că sunt pregătite să oferim mai mult de un miliard de dolari în noi fonduri pentru asistență umanitară pentru cei afectați de războiul Rusiei din Ucraina și de impactul său în întreaga lume, inclusiv o creștere semnificativă a insecurității alimentare, în următoarele luni”, mai transmit oficialii americani.

ADVERTISEMENT

De pe 24 februarie, SUA a oferit deja peste 123 milioane de dolari pentru a susține activitatea țărilor vecine Ucrainei și a Uniunii Europene de a primi și găzdui refugiații. Astfel, americanii au alocat 48 milioane de dolari pentru Polonia, 30 milioane de dolari pentru Republica Moldova, 10 milioane de dolari pentru România și 9 milioane de dolari în Ungaria

ADVERTISEMENT