Fotbal intern

Jorge Pombo, titular pentru Cadiz în amicalul cu Almeria. Nu se pune problema să vină la Dinamo!

09.09.2020 | 23:34
Jorge Pombo titular pentru Cadiz in amicalul cu Almeria Nu se pune problema sa vina la Dinamo
ADVERTISEMENT

Jorge Pombo era anunțat cu surle și trâmbițe ca și transferat la echipa lui Cosmin Contra, dar Cadiz pare că nu are de gând să îl lase pe fotbalist să plece, acesta fiind utilizat în ultimul meci amical împotriva Almeriei, încheiat 1-1 și în care mijlocașul ofensiv a fost titular.

De altfel, presa spaniolă neagă orice negociere cu Dinamo, iar mijjlocașul vrea să își îndeplinească visul de a debuta în La Liga. Deși fotbalistul nu a jucat foarte mult în sezonul trec, iar rămânerea lui în lot era incertă, Jorge a impresionat la antrenamente, dovedind că este un jucător cu personalitate. Cadiz oricum era obligată să activeze opțiunea de cumpărare pentru jucător, deoarece a promovat în prima divizie.

ADVERTISEMENT

Dacă nu apare nimic neprevăzut, se pare că fotbalistul va debuta în La Liga sâmbătă cu Osasuna, după ce i-a câștigat încrederea antrenorului Alvaro Cervera, datorită faptului că este un jucător ofensiv care are și abilități defensive. El coboară de multe ori în apărare, ceea ce e foarte important pentru filosofia de joc a spaniolului.

Jorge Pombo a plecat de la Zaragoza pentru a-și îndeplini visul de a juca în La Liga

Jorge Pombo a declarat tot timpul de la venirea la Cadiz că principalul său obiectiv este să joace în La Liga, lucru care nu a fost posibil la Zaragoza, iar Cadiz i-a oferit această șansă jucătorului care a adunat 12 meciuri în tricoul actualei sale echipe, dar pentru care nu a înscris niciun gol.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul de 26 de ani, originar din Zaragoza, a crescut la clubul din orașul natal, însă nu a avut niciodată șansa să joace în prima ligă, fiind împrumutat de mai multe ori la Deportivo Aragon și la Cadiz, care a activat opțiunea de transfer de 1.200.000 de euro pentru fotbalistul care are 107 meciuri în Secunda Division, unde a marcat și 14 goluri.

Astfel, spaniolii anunță că Jorge Pombo a făcut un pas înainte și mai are contract până în 2023, iar Cadiz vrea să profite la maximum, deci nu se pune problema ca jucătorul să plece, cu atât mai mult sub formă de împrumut, cum își dorește Dinamo.

ADVERTISEMENT

În mod clar, Dinamo are nevoie rapid de un mijlocaș ofensiv, fiind  postul pe care câinii roșii au suferit teribil de la plecarea lui Antun Palic, iar șansele sunt bune să transfere un jucător, ținând cont de salariile mari pe care le oferă spaniolii lui Dinamo. Conducătorii spanioli ai lui Dinamo le-au achitat toate salariile atât jucătorilor lui Contra, cât și celorlalți angajați ai clubului, care sunt acum cu banii la zi după mult timp.

Suporterii dinamoviști au făcut mai multe pentru angajații clubului decât fosta conducere în acest an, și au achitat salariile restante ale fotbaliștilor de la prima echipă atât în luna februarie, cât și la jumătatea lunii iunie. Fanii nu au putut să achite, însă, și restanțele celorlalți angajați ai clubului. Acestea au fost, în sfârșit, acoperite de către noii finanțatori din Spania.

ADVERTISEMENT

Sub conducerea spaniolilor, însă, lucrurile par a se îndrepta, iar Dinamo a ajuns să ofere salarii excelente pentru nivelul Ligii 1, după ce dinamoviștii i-au oferit un salariu în valoare de 20.000 de euro portarului spaniol Tomas Mejitas Osorio, crescut la Real Madrid și care a evoluat ultima oară la Middlesbrough.

  • 1.200.000 de euro a plătit Cadiz pentru a-l transfera definitiv pe Jorge Pombo de la Zaragoza
  • 700.000 de euro este cota de piata lui Jorge Pombo pe site-urile de specialitate
ADVERTISEMENT