Sport

Jose Mourinho, reacție vehementă despre Leo Messi: “Cum poți spune că l-ai antrenat?”

Jose Mourinho a oferit un interviu unui Youtuber și a vorbit despre cele mai importante momente ale carierei. Și l-a elogiat pe Leo Messi, jucător pe care regretă că nu l-a pregătit.
09.02.2024 | 15:19
Jose Mourinho reactie vehementa despre Leo Messi Cum poti spune ca lai antrenat
Jose Mourinho, 61 de ani, a antrenat-o ultima dată pe AS Roma. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Jose Mourinho a oferit un interviu pentru Ohm, un youtuber cunoscut în Italia. Antrenorul portughez s-a aprins în momentul în care, inevitabil, discuția a ajuns la Leo Messi. Mou și-a exprimat admirația pentru starul argentinian, pe care recunoaște că regretă că nu l-a antrenat niciodată.

Jose Mourinho, mare admirator al lui Leo Messi: “Cum poți spune că l-ai antrenat? Poate el să ne învețe lucruri pe noi, antrenorii”

“Messi! (n.r. – întrebat care este jucătorul pe care regretă că nu l-a antrenat). Dar dacă stau bine să mă gândesc, oare cum poți spune că l-ai antrenat pe Messi? Cine poate spune asta cu adevărat? E absurd să spui asta. Nu ai cum să îl antrenezi pe Messi, pentru că el nu are nevoie să faci asta.

ADVERTISEMENT

Poate Messi să ne învețe pe noi diverse lucruri. El a fost născut cu toate calitățile legate de fotbal.  Știe totul! Noi, antrenorii, putem doar să spunem că ne dorim onoarea să îl avem în echipa noastră”, a punctat Jose Mourinho în interviul oferit în Portugalia.

Discuția despre Leo Messi a venit ca urmare a unor confesiuni făcute de Jose Mourinho în legătură cu jucătorii de top pe care i-a dorit la echipele lui. Printre altele, antrenorul portughez a explicat că l-a vrut pe Francesco Totti la Inter, dar mutarea a fost imposibil de realizat. De asemenea, a mai încercat să transfere un alt simbol al Romei, Daniele De Rossi.

ADVERTISEMENT

Jose Mourinho, alegere surpriză despre cea mai importantă victorie a carierei: Conference League cu AS Roma

“Pe De Rossi am încercat să îl transfer și la Inter Milano și la Real Madrid. Pur și simplu nu a fost posibil. Și pe Totti am încercat să îl iau când eram la Inter, chiar dacă avea deja o vârstă. Din nou, a fost imposibil de realizat transferul. Sunt anumiți jucători, ca și ei, pe care îți dorești să îi ai ca antrenor”, a mai spus Mourinho.

De asemenea, Jose Mourinho a surprins în momentul în care a vorbit despre cea mai importantă victorie din cariera de antrenor. Deși a câștigat cam tot ce se putea la nivel de club, Mou a ales chiar ultimul său trofeu. Unul care nu ar părea la fel de strălucitor ca altele: Conference League cu AS Roma.

ADVERTISEMENT

“Trofeul Conference League pe care l-am câștigat cu AS Roma în 2022 este amintirea cea mai frumoasă. Nu neapărat pentru că este cel mai recent pe care l-am obținut. Ci pentru bucuria pe care am simțit atunci că a adus-o în sufletul oamenilor. Mi s-a părut că a avut o semnificație enormă”, a explicat Mourinho.

Jose Mourinho are oferte din Arabia Saudită, dar pare mai tentat de Premier League, cu United și Chelsea ca variante. Și Napoli l-ar vrea

Jose Mourinho a împlinit 61 de ani în ianuarie și are în continuare o cotă excelentă în fotbalul european. A fost demis de la AS Roma cu doar 10 zile înainte de ziua sa, dar pare să nu ducă lipsă de variante începând cu viitorul sezon. Saudiții sunt pregătiți să pună în joc sume uriașe pentru a-l aduce lângă Ronaldo, dar Mou ar părea să aibă alte planuri.

ADVERTISEMENT

Chelsea și Manchester United, două dintre fostele sale echipe, sunt în criză profundă. Și ar putea apela la portughez pentru viitorul sezon de Premier League. De asemenea, există interes și din Serie A, de la o altă echipă aflată în criză, campioana Napoli.

ADVERTISEMENT