Sport

Turneul în Asia, coșmar pentru Leo Messi! Accidentare, scandal internațional și multe goluri încasate de Inter Miami

Inter Miami și-a încheiat turneul în Asia cu o înfrângere la lovituri de departajare în fața lui Vissel Kobe. Messi a jucat 30 de minute, iar aventura asiatică este una de uitat pentru el.
08.02.2024 | 12:22
Turneul in Asia cosmar pentru Leo Messi Accidentare scandal international si multe goluri incasate de Inter Miami
Leo Messi a jucat 30 de minute în amicalul cu Vissel Kobe, la Tokyo. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Leo Messi a revenit în Asia pentru prima dată după titlul mondial pe care l-a câștigat în decembrie 2022. Doar că de această dată, experiența asiatică a fost una de coșmar pentru starul argentinian. Prima oprire pentru Inter Miami a fost la Riad, pentru amicalele cu Al Hilal și Al Nassr.

Leo Messi, un singur minut memorabil în turneul din Asia al lui Inter Miami. A dat gol din penalty și apoi imediat o pasă decisivă cu Al Hilal

Pe 29 ianuarie, Al Hilal o luat tare pe Inter Miami. Era 2-0 pentru saudiți încă din minutul 13, într-o partidă în care Leo Messi a fost titular. Până la pauză, fiecare formație a mai marcat o dată. După pauză, Messi a avut singurul minut memorabil din turneul asiatic. A marcat din penalty, iar apoi, imediat după reluarea jocului, i-a oferit un assist lui Ruiz pentru 3-3.

ADVERTISEMENT

Spre finalul partidei cu Al Hilal, Messi a simțit o durere la mușchii adductori. A ieșit de pe teren în minutul 88, iar la următoarea fază Al Hilal marca pentru 4-3, scorul final. Câteva zile mai târziu, Inter Miami juca tot la Riad, contra lui Al Nassr.

Partida care fusese prezentată cu mult fast ca un nou episod din duelul Ronaldo vs Messi a fost mai degrabă un fiasco. Cu Ronaldo în tribune și Messi pe banca de rezerve, era deja clar că fanii nu vor avea parte de ceea ce își doreau. Mai mult, pentru Inter Miami avea să fie o adevărată umilință.

ADVERTISEMENT

Messi s-a accidentat cu Al Hilal și a intrat pe teren pe final cu Al Nassr. Când echipa lui Ronaldo, aflat în tribune, conducea cu 6-0!

Leo Messi a intrat pe teren în minutul 83, când Al Nassr conducea cu 6-0, scor care avea să se păstreze până la final. Ba mai mult, era ironizat de la tribuna oficială de un membru al familiei regale, care îi arăta 6 degete, cu trimitere la situația de pe tabelă.

Și situațiile stânjenitoare nu aveau să se termine aici pentru Messi. Ba chiar a fost și mai rău în Hong Kong, acolo unde Inter Miami a câștigat singurul meci din turneul asiatic. A fost 4-1, dar contra unor jucători necunoscuți. Messi nu a intrat deloc pe teren, din cauza accidentării, iar asta a provocat multă furie.

ADVERTISEMENT

Fanii, care au plătit sume mari pe bilete, au fost foarte furioși și au huiduit minute în șir la final. Guvernul din Hong Kong a cerut explicații din partea organizatorilor, care ar putea fi obligați să restituie aproximativ 500.000 de euro pentru posesorii de bilete care au depus plângeri. Messi a fost nevoit să ofere explicații și a promis că va încerca pe viitor să ajungă din nou în Hong Kong pentru a juca.

Leo Messi a intrat în ultima jumătate de oră din amicalul cu Vissel Kobe, fără efect pe tabelă. Inter Miami a fost învinsă la lovituri de departajare

În fine, ultima oprire a fost în Japonia, la Tokyo, acolo unde Inter Miami a înfruntat pe Vissel Kobe. Leo Messi nu a putut fi titular nici în această partidă, dar a intrat pe teren în ultima jumătate de oră. O prestație apreciată pentru argentinian, dar din nou fără efect pe tabelă. A fost 0-0, iar japonezii s-au impus la lovituri de departajare. Messi nu a executat penalty și cu siguranță el și colegii săi trebuie să uite repede ce s-a întâmplat în Asia.

ADVERTISEMENT

Inter Miami dă startul unui sezon foarte aglomerat peste două săptămâni, când primește vizita celor de la Real Salt Lake. Până atunci mai are un amical programat, contra lui Newell’s Old Boys, pe 15 februarie. Un joc care se anunță special pentru Messi, contra echipei la care a debutat ca junior.

ADVERTISEMENT
Tags: