Fotbal international

Josep Maria Bartomeu a fost pus în libertate! Ce se întâmplă cu ancheta în cazul fostului președinte al Barcelonei

02.03.2021 | 14:46
ADVERTISEMENT

Fostul președinte a clubului FC Barcelona și șeful serviciilor juridice au fost reținuți, luni, în cadrul unei acțiuni a poliției, notează presa din Spania. Josep Maria Bartomeu și echipa lui sunt acuzați de spălare de bani și deturnare de fonduri.


Bartomeu a fost eliberat

UPDATE, 2 martie, ora 14:48 / Fostul preşedinte al clubului FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, a fost pus în libertate după ce a fost audiat în cazul ”Barcagate”, la 24 de ore după ce fusese reținut.

ADVERTISEMENT

Conform Mundo Deportivo, Bartomeu, la fel ca Jaume Masferrer, fost membru al conducerii clubului, a fost audiat marţi dimineaţă, însă cei doi s-au prelevat de dreptul de a nu face nicio declaraţie. Judecătorul care se ocupă de caz a anunţat că ”ancheta rămâne în desfăşurare”.


Știre inițială 1 martie, ora 14:04

Forțele speciale Mossos D’Esquadra, poliția din Catalonia, au descins luni dimineața la locuințele lui Bartomeu și a foștilor lui colaboratori din perioada în care a fost președintele Barcelonei.

ADVERTISEMENT

Au fost percheziționate și birourile clubului de fotbal, anchetatorii reținând mai multe probe în cazul ”Barcagate”.

Josep Maria Bartomeu a fost arestat! Prejudiciu de un milion de euro

Cazul ”Barcagate a devenit cunoscut după ce clubul prezidat de Bartomeu a angajat o companie, I3 Ventures, ca să creeze sute de conturi Facebook pentru a discredita imaginea foștilor manageri și a unor foști jucători. Nici Messi nu a scăpat de campania negativă inițiată de fostul președinte.

ADVERTISEMENT

Încă de anul trecut, anchetatorii au concluzionat că există dovezi ale corupției în acest caz. Conform jurnaliștilor spanioli, care citează surse apropiate anchetatorilor, Josep Maria Bartomeu ar fi plătit un milion de euro companiei amintite pentru a denigra imaginea unor foști oficiali și legende ale clubului.

Bartomeu, precum și Oscar Grau, fost CEO al clubului și Roman Gomez Ponti, fost director juridic, oamenii de încredere a fostului șef de pe Camp Nou, sunt acuzați de autorități că au împărțit plata către compania I3 Ventures în facturi de mai puțin de 200.000 de euro pentru a evita controlul transparenței la club.

ADVERTISEMENT

Percheziții și audieri la Camp Nou

Autoritățile din zona infracțiunilor economice ale poliției regionale catalane au descins luni dimineața și la sediul clubului FC Barcelona pentru a cerceta documente și au confiscat mai multe materiale care pot contribui la anchetă.

Mundo Deportivo notează că în acest caz deja au căzut mai multe capete. Ofițerul de conformitate al clubului, Noelia Romero, a fost concediată, iar alți șase membri ai Consiliului Director: Emili Roussaud, Enrique Tombas, Silvio Elías, Josep Pont, Maria Teixidor și Jordi Calsamiglia, au părăsit clubul.

Anchetatorii au arătat că în acest caz compania I3 Ventures a lansat o serie de atacuri și împotriva unor jucători de la Barcelona, printre care Leo Messi sau Gerard Pique.

ADVERTISEMENT
Tags: