Fotbal intern

Joseph Bouasse, mijlocaș la U Cluj, a murit la 21 de ani! Camerunezul a jucat la AS Roma, dar avea o poveste dură de viață în spate

25.05.2020 | 14:57
Joseph Bouasse mijlocas la U Cluj a murit la 21 de ani Camerunezul a jucat la AS Roma dar avea o poveste dura de viata in spate
ADVERTISEMENT

Joseph Bouasse, mijlocașul lui U Cluj, a murit la vârsta de doar 21 de ani, după ce a suferit un stop cardiac. Fotbalistul camerunez ajunsese în luna februarie în echipa „șepcilor roșii” și spera la un nou „refresh” în cariera de fotbalist.

Joseph Bouasse, mijlocaș la U Cluj, a murit la 21 de ani

Joseph Bouasse, mijlocașul lui U Cluj, a suferit un stop cardiac, iar medicii nu au mai putut să facă nimic pentru a-l salva. Bouasse avea doar 21 de ani, iar în iarnă semnase cu „șepcile roșii”, unde spera că se va integra bine.

ADVERTISEMENT

Povestea din spatele mijlocașului camerunez este cu adevărat dură, la vârsta de 16 ani acesta a fost amăgit cu un contract la AS Roma, însă cel care vorbise cu el nu a mai dat niciun semn de viață și a rămas abandonat într-o gară.

Joseph s-a dus într-o tabără de refugiați din Roma, unde a primit o șansă neașteptată în viață, chiar dacă era singur și departe de familia sa.

ADVERTISEMENT
  • 21 de ani împlinise Joseph Bouasse pe 25 mai

A ajuns într-un final la AS Roma

Soarta lui Joseph Bouasse avea să se schimbe și a evoluat pentru Liberi Nantes este o formație de amatori, alcătuită exclusiv din jucători refugiați, care joacă amicale cu AS Roma și cu foști jucători ai „romanilor”.

Astfel, la 18 ani, Bouasse a prins un contract la AS Roma, unde a reușit să se antreneze alături de fotbaliști imenși precum Francesco Totti, Daniele De Rossi sau Radja Nainggolan.

ADVERTISEMENT

Timp de un sezon, Bouasse a jucat la AS Roma Primavera, după care a fost împrumutat în Serie B la Vicenza, formație pentru care a jucat un meci la echipa de seniori, în sezonul 2016-2017.

Din vara lui 2018, Joseph Bouasse rămăsese liber de contract, până în momentul în care U Cluj i-a făcut o ofertă avantajoasă, pe care a acceptat-o. În echipa „șepcilor roșii”, Joseph Bouasse nu a apucat să joace, mai ales că Liga 2 a fost întreruptă din cauza pandemiei de coronavirus, la fel ca și restul competițiilor sportive.

ADVERTISEMENT
  • 50.000 de euro a fost cea mai mare cotă de piață pe care Joseph Bouasse a avut-o, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT