Sport

Jovan Markovic, pus la zid după un nou joc modest în tricoul Universității Craiova: „Face totul cu capul în pământ”

Jovan Markovic nu scapă de critici nici la echipa de club. Basarab Panduru îl ia la țintă după prestația lamentabilă din meciul de Cupă cu CFR Cluj.
24.09.2021 | 10:40
Jovan Markovic pus la zid dupa un nou joc modest in tricoul Universitatii Craiova Face totul cu capul in pamant
ADVERTISEMENT

După o evoluție dezamăgitoare în tricoul echipei naționale, Jovan Markovic spera să impresioneze la echipa de club, dar nici aici nu reușește să scape de critici. Înlocuit la pauza meciului de Cupă câștigat în fața campioanei CFR Cluj, scor 1-0, atacantul de 20 de ani a fost taxat dur de Basarab Panduru pentru atitudinea arătată pe parcursul celor 45 de minute.

Face totul cu capul în pământ. Trebuie să se schimbe”, i-a transmis acesta, imediat după fluierul final al duelului decis de francezul Lyes Houri, care l-a învins pe Figueiredo – titularizat în premieră de Dan Petrescu – cu o execuție superbă, de la 25 de metri.

ADVERTISEMENT

După ce au rezolvat ecuația calificării în optimi, „juveții” își vor îndrepta atenția asupra următoarei etape din Liga 1, pentru că luni vor primi vizita celor de la Dinamo. În schimb, ardelenii se vor deplasa la Arad pentru înfruntarea cu UTA.

Jovan Markovic nu scapă de critici nici la echipa de club

Cred că trebuie să înţeleagă că trebuie să se schimbe el ca jucător. Nu poţi să ai atitudinea astea. Face totul cu capul în pământ. Să vadă colegii, să vadă pe toată lumea.

ADVERTISEMENT

Trebuie să dai mai multe, după încrederea selecţionerului, încrederea lui Reghecampf. La naţională nu ai cum să ajuţi jucătorii, că nu-i băgăm în formă. Trebuie să se schimbe, trebuie să facă mai mult.

Când vezi echipele, vezi că ceva nu e normal, rezerve… Lucrurile s-au schimbat în repriza a doua, când Craiova şi-a permis să bage cinci titulari şi a câştigat meciul. Petrescu a zis înainte de meci că nu are ce să facă, şi-a asumat.

ADVERTISEMENT

Vor să facă ceva bani din Conference League, trebuie să câştige, şi-a asumat să bage jucători pe care nu îi ştie, a zis şi înainte. E normal să nu meargă mai nimic. Şi de partea cealaltă m-a surprins primul 11.

Am crezut că joacă cu echipa bună, dar s-au gândit mai departe, la meciul cu Dinamo. M-a surprins că au făcut atâtea schimbări, dar au câştigat până la urmă, printr-un şut frumos.

ADVERTISEMENT

Parcă mai degrabă de meciul de luni trebuie să vorbim, că erau titularii. Faptul că nu joci şi nu joci mult timp… Nu ai cum să faci un 11 să se înţeleagă aşa. Iar s-au bazat pe lovituri libere şi aproape au surprins-o pe Craiova.

Faci bani, faci puncte în Conference League, cred că e corect să aibă asta ca prioritate. Duminică echipa bună, joi echipa bună, nu se poate aşa. Nu cred că o sa facă ceva în grupe. Nu a fost grupă de mulţi bani, dacă te uiţi pe ce loc sunt echipele alea”, a comentat Basarab Panduru la Telekom Sport.

Laurențiu Reghecampf, optimist după victoria cu CFR Cluj: „Avem calitate”

În schimb, Laurențiu Reghecampf și-a recăpătat optimismul după revanșa obținută cu CFR Cluj și a dat asigurări că Universitatea Craiova va arăta din ce în ce mai bine în următoarea perioadă. Cel mai lăudat dintre elevii săi a fost, evident, marcatorul unicului gol al întâlnirii, Lyes Houri, sosit în „Bănie” chiar pe finalul perioadei de mercato din această vară.

Eu cred că dacă facem o analiză după cele două meciuri, echipa noastră a jucat bine. Și în primul meci am avut anumite ocazii, mie nu mi-a plăcut atitudinea mai ales în prima repriză, pentru că nu am ieșit din pressing-ul lor. Avem jucători care au calitatea necesară de a face acest lucru.

Sunt mulțumit că ne-am calificat mai departe în cupă. Am întâlnit cel mai greu adversar care se putea întâlni, trebuie să ne bucurăm. Întotdeauna meciurile cu CFR sunt dificile, au o disciplină foarte bună, sunt jucători puternici și cu calitate individuală foarte bună.

Am răbdare cu jucătorii care vin după o perioadă de accidentare, așa cum este Conte, are nevoie de încurajări. Pentru mine important este lotul, cei care vin de pe bancă trebuie să profite și să joace bine.

Houri vine după două jocuri bune, mă bucur că a marcat. Are o calitate foarte bună, încearcă să primească mingea între linii. Meciurile cu CFR sunt întotdeauna grele, au disicplină, au calitate”, a declarat tehnicianul alb-albaștrilor pentru Digisport.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Dinamo: 1,82 este cota pentru „total goluri Universitatea Craiova: sub 2,5”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT