ADVERTISEMENT
Sporturi

Juan Martin Del Potro se va opera din nou la genunchi. Cât va fi indisponibil argentinianul

Autor: Gabriela Gheorghe | 28.08.2020 | 12:37
Juan Martin Del Potro se va opera din nou la genunchi. Cât va fi indisponibil argentinianul
Juan Martin Del Potro se va opera din nou la genunchi. Cât va fi indisponibil argentinianul. Sursă foto: hepta.

Juan Martin Del Potro are parte din nou de ghinion. Unul dintre cei mai îndrăgiți tenismani din circuit, Delpo se va opera încă o dată la genunchi și va fi nevoit să ia o pauză de aproximativ 6 luni.

ADVERTISEMENT

Argentinianul s-a impus la turneul de Grand Slam de la US Open în urmă cu 11 ani. Cel mai bun loc ATP ocupat de Juan Martin Del Potro a fost 3.

Aceasta a reprezentat a treia intervenție chirurgicală la același genunchi care i-a pus probleme din octombrie 2018. El a mai suferit operații în iunie 2019 și ianuarie 2020.

ADVERTISEMENT

Del Potro a câștigat US Open în 2009

Tenismanul care se află pe poziția cu numărul 132 ATP nu a mai evoluat după ce a câștigat meciul din turul I al turneului de la Queen’s, în iunie 2019. Atunci a suferit o fractură a rotulei.

Cea mai bună performanță din cariera argentinianului de 31 de ani este câștigarea US Open în urmă cu 11 ani. Del Potro a avut parte de accidentări din cauza cărora a ratat sezoanele 2014 și 2015.

ADVERTISEMENT

În toată cariera sa, jucătorul argentinian  a câștigat 439 de meciuri și a pierdut de 173 de ori. 22 de titluri are în palmares Juan Martin Del Potro. Mai bine de 25 de milioane de dolari a câștigat din tenis din premiile combinate de la simplu și dublu.

Trofeele din palmaresul argentinianului

Del Potro a început să câștige turnee în circuitul masculin în 2008: Washington, Los Angeles, Kitzbuhel, Stuttgart. În anul 2009, au urmat cele de la US Open, Washington (pentru a doua oară) și Auckland. În 2010, nu a câștigat niciun trofeu.

ADVERTISEMENT

În 2011, s-a impus la Estoril și Delray Beach, iar în anul următor la Basel, Viena, Estoril și Marseille. 2013 i-a adus lui Del Potro turneele de la Basel, Tokyo, Washington și Rotterdam.

În 2014 a câștigat un singur trofeu la Sydney. Competiția de la Stockholm a fost adjudecată în doi ani consecutivi, iar în 2018 a câștigat ultimele trofee din carieră: Indian Wells și Acapulco.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!