Sport

Jucătoarele au ales! Transylvania Open, din nou cel mai bun turneu WTA 250 al anului

Transylvania Open a fost desemnat de WTA cel mai bun turneu 250 al anului 2023. Este pentru al doilea an la rând când competiția de la Cluj-Napoca primește distincția.
15.12.2023 | 20:50
Jucatoarele au ales Transylvania Open din nou cel mai bun turneu WTA 250 al anului
Cât costă biletele la Transylvania Open 2024. Foto: Facebook Transylvania Open.
ADVERTISEMENT

Turneul de la Transylvania Open a fost desemnat de circuitul profesionist de tenis (WTA) cel mai bun turneu WTA 250 al anului. Premiul este acordat în urma unui vot la care iau parte chiar jucătoarele din circuit. Competiția de la Cluj-Napoca primește distincția pentru al doilea an consecutiv.

Jucătoarele au ales! Transylvania Open, din nou cel mai bun turneu WTA 250 al anului

Transylvania Open este pe placul jucătoarelor de tenis. Pentru al doilea an la rând, competiția organizată în sălile BT Arena a primit premiul pentru cel mai bun turneu de categorie WTA 250 al anului. În 2022, Transylvania Open a devenit primul turneu din România care primește un astfel de premiu.

ADVERTISEMENT

„Echipa Transylvania Open ar trebui să fie extrem de mândră că organizează un eveniment care depășește în mod constant așteptările, și pentru că creează o atmosferă și un mediu în care jucătoarele se simt bine și pot să concureze la cel mai înalt nivel.

V-ați câștigat o reputație bine meritată și ați setat un standard la care alții să aspire”, a fost mesajul lui Steve Simon, fostul CEO al WTA. În acest an, la Transylvania Open au triumfat Tamara Korpatsch (simplu) și Burrage/Teichmann (dublu).

ADVERTISEMENT

„Am câștigat primul meu titlu WTA la Transylvania Open, iar eu și Jill (n.a. Teichmann) am avut o săptămână grozavă în Cluj-Napoca. Turneul face eforturi peste măsură să se asigure că jucătoarele sunt tratate bine, au tot ce le trebuie și se distrează”, a declarat britanica Jodie Burrage.

Transylvania Open a scris istorie după ce a devenit pentru a doua oară la rând cel mai bun turneu WTA 250 al anului

Turneul care îl are director pe Patrick Ciorcilă și-a făcut loc printre cele mai tari competiții din tenisul feminin care au câștigat un astfel de premiu de două ori la rând. La categoria WTA 1000, Indian Wells a câștigat pentru a 14-a oară premiul de cel mai bun turneu al anului, conform treizecizero.

ADVERTISEMENT

De asemenea, turneul de la WTA Charleston a fost votat cel mai bun turneu al anului 2023 la categoria WTA 500 pentru al doilea an la rând. În 2021 a avut loc prima ediție a turneului de la Transylvania Open. Titlul a fost cucerit de Anett Kontaveit, retrasă între timp din activitate.

În 2022, competiția a fost câștigată de rusoaica Anna Blinkova. „Consider că putem mai mult, că am putea lejer să ducem un turneu de 500 fără nicio problemă, și să-l facem unul dintre cele mai bune turnee de 500 din lume.

ADVERTISEMENT

Ne-am dori să ne atingem noi potențialul maxim. Eu personal am ambiția asta și vrem să mergem acolo, dar e foarte greu de spus dacă putem să facem asta”, spunea Patrick Ciorcilă, potrivit sursei menționate.

Transylvania Open se mută în calendar din 2024

Transylvania Open va bifa a patra ediție consecutivă în 2024. Până acum, întrecerea de la Cluj-Napoca era programată în partea a doua a sezonului, în luna octombrie. Începând de anul viitor, turneul de categorie WTA 250 va avea loc în prima parte a sezonului, în perioada 5-11 februarie.

Ana Bogdan, Gabriela Ruse sau Jaqueline Cristian au confirmat deja prezența la turneul de la Cluj-Napoca. Jucătoarea anului a fost numită Iga Swiatek, în timp ce pentru revenirea anului a fost premiată Elina Svitolina.

ADVERTISEMENT
Tags: