Sport

Alessandro Florenzi scapă de sancțiune în scandalul pariurilor. Explicațiile Federației Italiene

Alessandro Florenzi nu va primi nicio sancțiune în scandalul pariurilor ilegale din Italia, deoarece nu există probe în cazul său.
17.11.2023 | 10:15
Alessandro Florenzi scapa de sanctiune in scandalul pariurilor Explicatiile Federatiei Italiene
Alessandro Florenzi s-a transferat în 2022 la AC Milan. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT
17-11-2023
08:20

Florenzi nu va fi suspendat

Federația Italiană de Fotbal nu a deschis o procedură împotriva fundașului echipei AC Milan, Alessandro Florenzi, care a fost audiat în cadrul anchetei privind platformele ilegale de pariuri sportive.

”Nu există nicio procedură în curs de desfășurare din partea noastră, deoarece pentru moment nu există informații sau probe privind pariuri pe meciuri de fotbal”, a anunțat Federația Italiană de Fotbal, după ce jucătorul de 32 de ani a fost audiat timp de puțin peste o oră de către procurorul din Torino.

Conform Gazzetta dello Sport, cazul său este similar cu cel al lui Nicolo Zaniolo, care a recunoscut că a folosit platformele ilegale pentru poker și blackjack, nu pentru pariuri sportive.

În total, patru jucători sunt implicați în cazul platformelor ilegale. În timp ce Zaniolo și Florenzi nu au fost sancționaţi, Sandro Tonali (Newcastle) și Nicolo Fagioli (Juventus) au fost suspendați pentru 10, respectiv 7 luni.

16-11-2023
10:20

Alessandro Florenzi, investigat de procurorii torinezi pentru pariuri ilegale

Procurorii din Torino sunt pe urmele lui Alessandro Florenzi, 32 de ani, jucătorul lui AC Milan. Acesta este acuzat de “pariuri ilegale”, la fel cum s-a întâmplat în cazurile lui Sandro Tonalli, Nicolo Fagioli și Nicolo Zaniolo. Primii doi au fost deja suspendați.

Alessandro Florenzi va fi audiat în aceste zile de procurorii torinezi și, la fel ca Sandro Tonalli, riscă o amendă în jurul a 20.000 de euro și 10 luni de suspendare. Florenzi este un jucător care a fost cotat la 30 de milioane de euro și a bifat 49 de selecții și două goluri la naționala Italiei.

Este produsul celor de la AS Roma, formație pentru care a bifat 280 de apariții și 32 de goluri. Din 2022 este jucătorul lui AC Milan, pentru care a jucat 49 de partide și a marcat de două ori. De-a lungul carierei a mai evoluat pentru PSG, Valencia și Crotone.

26-10-2023
12:29

Oficial - Tonali și-a aflat pedeapsa

Sandro Tonali și-a aflat pedeapsa pentru că a jucat la pariuri. Italianul va fi suspendat timp de zece luni, ratând astfel Campionatul European din Germania, ce se va juca vara viitoare.

Pe lângă asta, el va trebui să plătească și o amendă mare, de 20.000 de euro. Va fi obligat ca, timp de opt luni, să parcurgă un tratament împotriva dependenței de pariuri.

De asemenea, el va trebui să participe la 16 întâlniri cu tineri în care să explice riscurile dependenței de jocuri de noroc. Informațiile au fost confirmate de Președinte Federației Italiene de Fotbal, Gabriele Gravina.

24-10-2023
20:07

Tonali, suspendare de 10 luni

Considerat a fi unul dintre pionii principali în scandalul pariurilor ilegale din Italia, Sandro Tonali ar urma să primească o pedeapsă severă.

Conform jurnalistului Alfredo Pedulla, jucătorul lui Newcastle United va primi 10 luni de suspendare. În aceste condiții, el va rata tot restul sezonului și turneul final al Euro 2024 dacă Italia se va califica.

Mai mult, Newcastle îi caută deja un înlocuitor internaționalului italian și au pus ochii pe Dani Ceballos de la Real Madrid, pentru care ar fi dispuși să plătească 20 de milioane de euro.

20-10-2023
14:10

3 jucători de top, implicați în scandalul pariurilor

Scandalul pariurilor ilegale din Italia ia amploare, iar jurnalistul Fabrizio Corona a dezvăluit încă numele a încă 3 fotbaliști implicați.

Cei 3 sunt Nicolo Barella (Inter Milano), Eric Lamela (FC Sevilla, fost jucător la AS Roma) și Felix Afena-Gyan (Cremonese, și el trecut pe la AS Roma), conform unei afirmații a lui Corona pentru publicația La Verita.

Internaționalul italian Nicolo Barella apare într-o discuție purtată de Nicolo Zaniolo cu Antonio Esposito, fost jucător la Inter și al cărui unchi Maurizio Petra este sursa lui Fabrizio Corona.

”Unul are un accent care pare portughez, vorbesc clar despre pariurile făcute, despre sumele câștigate sau pierdute (57.000 de euro, 30.000, 6.000) și despre sumele rulate de fotbaliști. Tot în aceste dialoguri apar și numele lui Lamela, Gyasi și Barella.

Antonio Esposito spune la un moment dat: ‘Fiți atenți, dacă vă prind ați încurcat-o rău de tot’ sau ceva de genul ăsta. Nepotul meu i-a întrebat și unde joacă, iar aceștia au replicat că ‘în camere’, fără a specifica și la care camere se referă.

Antonio mi-a spus că paria pentru el și pentru Nicolo și când l-am întrebat dacă prietenul lui ar fi atât de prost să mizeze pe Roma, mi-a și arătat un chat cu Nicolo în care acesta îi invita să joace pe un meci din Cupa Italiei, nu-mi amintesc adversarul. 

Știu că a trimis suma și site-ul pe care voia să parieze, cu bancomatul (băncii unde avea deschis cont Zaniolo) de unde să scoată banii. Pentru asta a trimis și codul PIN al cărții de credit”, i-a spus Maurizio Petra lui Fabrizio Corona.

 

20-10-2023
07:16

AS Roma, comunicat oficial

După ce numele jucătorilor Stephan El Shaarawy și Nicola Zalewski au apărut în scandalul pariurilor ilegale din Italia, clubul AS Roma a dat un comunicat în care îi apără pe cei doi.

”Ca răspuns împotriva zvonurilor cum că doi jucători de la clubul nostru sunt implicați în investigațiile privind pariurile ilegale, AS Roma își arată suportul deplin pentru Nicola Zalewski și Stephan El Shaarawy.

Au fost victimele unor specaulații care le pot distruge reputațiile. Clubul are încredere totală în jucători, care spun că nu au avut nimic de a face cu acest subiect”, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al clubului din capitala Italiei.

Jurnalistul Fabrizio Corona este cel care a dezvăluit că numele lui El Shaarawy și Zalewski apar în anchetă. El a mai precizat că pe lista celor vizați se mai află Federico Gatti de la Juventus și Nicolo Casale de la Lazio.

18-10-2023
10:45

3 fotbaliști importanți, implicați în scandalul pariurilor

Scandalul pariurilor ilegale din Italia face noi victime, 3 fotbaliști importanți din Serie A fiind deconspirați de jurnalistul Fabrizio Corona.

Acesta a scris pe rețelele de socializare că cei 3 jucători sunt Stephan El Shaarawy (AS Roma), Federico Gatti (Juventus) și Nicolo Casale (Lazio). Toți trei sunt internaționali, cu mențiunea că ultimul a jucat doar la reprezentativa U21.

Fabrizio Corona, care a stat la închisoare pentru șantaj în perioada în care era numit regele paparazzilor italieni, a vrut să dea publicității numele celor 3 fotbaliști în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Rai 3, însă a fost cenzurat de producător.

Nicolo Fagioli a fost declarat vinovat într-un caz care a zdruncinat fotbalul italian. În vârstă de 22 de ani, Fagioli a pariat peste un milion de euro pe meciuri de fotbal. Șocul este cu atât mai mare în condițiile în care mijlocașul evoluează pentru unul din giganții Italiei, Juventus.

Fagioli, suspendat pentru pariuri

Tânărul mijlocaș a fost suspendat pentru 7 luni și obligat să plătească o amendă de 12.500 de euro. Pe lângă cele două sancțiuni, Fagioli va trebui să participe la ședințe psihologice pentru a-și trata dependența de jocuri de noroc.

ADVERTISEMENT

Nicolo Fagioli a primit o pedeapsă ușoară din partea Federației Italiene de Fotbal datorită faptului că și-a recunoscut vinovăția. Fotbalistul lui Juventus a încălcat articolul 24 care interzice pariurile pe evenimentele fotbalistice.

Nicolo Zaniolo și Sandro Tonali sunt alte două vedete ale fotbalului italian implicate în scandalul pariurilor. Cei doi fotbaliști internaționali așteaptă acum rezultatele anchetei, însă semnalele nu sunt deloc încurajatoare.

ADVERTISEMENT

Nicolo Fagioli este născut în 2001. Acesta a ajuns la juniorii lui Juventus în 2015 și a urcat ușor, dar sigur, către prima echipă. Fagioli a strâns 28 de partide în tricoul “Bătrânei doamne” și se află sub contract până în anul 2026.

Zaniolo și Tonali se alfă la rândul lor sub investigație

Nicolo Zaniolo joacă în prezent în Premier League, la Aston Villa. În vârstă de 24 de ani, Zaniolo și-a început cariera la AS Roma și a adunat 15 selecții în tricoul Italiei. Italianul aparține de Galatasaray și joacă în Anglia sub formă de împrumut.

ADVERTISEMENT

Sandro Tonali a fost protagonistul unui transfer de răsunet în acest sezon de Premier League. Italianul în vârstă de 23 de ani a costat-o pe Newcastle nu mai puțin de 70 de milioane de euro. În cazul în care va fi găsit vinovat, Tonali riscă o suspendare cel puțin la fel de dură precum cea a compatriotului său, Fagioli .

Scandalul în care au fost implicați cei trei au complicat lucrurile pentru naționala Italiei. Formația pregătită de Spalletti se luptă cu Ucraina și cu Anglia pentru calificarea la Euro 2024. Cu un lot slăbit, șansele Italiei la Euro se diminuează.

ADVERTISEMENT

Italia a pierdut derby-ul grupei cu Anglia. Kane a reușit o dublă în duelul dintre cele două formații, iar scorul s-a terminat 3-1 pentru britanici. Rashford și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor, în timp ce pentru italieni a înscris Scamacca.

ADVERTISEMENT