Sport

Titularul naționalei Braziliei, investigat pentru pariuri. Manchester City a vrut să-l transfere pentru 110 milioane de lire sterline

Un fotbalist titular în naționala Braziliei este acuzat de încălcări ale regulilor de pariere. Manchester City a vrut să-l transfere pe jucător în această vară.
18.08.2023 | 23:23
Titularul nationalei Braziliei investigat pentru pariuri Manchester City a vrut sal transfere pentru 110 milioane de lire sterline
Un titular din naționala Braziliei este suspectat pentru încălcarea regulilor de pariere. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Titular în naționala Braziliei, Lucas Paqueta este investigat de Federația Engleză de Fotbal pentru posibile încălcări ale regulilor de pariere. Starul lui West Ham a fost aproape de un transfer în această vară la Manchester City. Este un alt caz care zguduie fotbalul britanic, după cel al atacantului Ivan Toney.

Titularul naționalei Braziliei, investigat pentru pariuri

Lucas Paqueta, fotbalistul cu 42 de apariții în tricoul naționalei Braziliei, este cercetat de FA în urma unor acuzații de încălcări ale regulilor de pariere care i-au fost aduse starului lui West Ham, conform Daily Mail.

ADVERTISEMENT

Ancheta Federației Engleze de Fotbal a pornit de la un pariu pe cartonașul galben încasat de Lucas Paqueta în minutul 70 al remizei dintre West Ham și Aston Villa, scor 1-1 pe 12 martie 2023, în etapa cu numărul 27 din Premier League.

Potrivit informațiilor din anchetă, mai multe persoane apropiate de Lucas Paqueta au plasat suma maximă de pariere la o agenție pentru un cartonaș galben încasat de mijlocașul brazilian cu Aston Villa. Mai mult decât atât, câștigul a crescut semnificativ, după ce atacantul brazilian Luiz Henrique, de la Betis, a primit cartonașul galben în Villarreal – Betis, scor 1-1, tot pe 12 martie 2023, în runda cu numărul 25 din La Liga.

ADVERTISEMENT

Formația pregătită de David Moyes așteaptă un verdict în cazul mijlocașului ofensiv. Lucas Paqueta a fost titular pentru West Ham în remiza cu Bournemouth, scor 1-1 în prima etapă din Premier League.

Rămâne de văzut dacă fostul adversar al FCSB-ului din grupele UEFA Conference League va fi pe foaia de joc pentru derby-ul de duminică dintre West Ham și Chelsea. Partida de pe London Stadium este programată să înceapă de la ora 18:30.

ADVERTISEMENT

Manchester City a fost interesată de Lucas Paqueta

Manchester City l-a avut pe lista de transferuri din această vară pe Lucas Paqueta. Dorința lui Pep Guardiola de a-l avea la dispoziție pe fotbalistul brazilian s-a intensificat după accidentarea lui Kevin De Bruyne din prima etapă, care-l face indisponibil pe belgian pentru următoarele trei-patru luni.

Conform Daily Mail, mutarea mijlocașului ofensiv la Manchester City a picat. Motivul este prețul cerut de „Ciocănari”, mai mult de 100 de milioane de euro. Campioana Angliei a făcut deja două oferte de 80 și 100 de milioane de euro pentru fotbalist, însă West Ham nu a fost de acord.

ADVERTISEMENT

„Am recunoscut săptămâna trecută că a existat o ofertă de la Manchester City pentru Paqueta. Nu mai am nimic de adăugat la asta în acest moment”, a declarat David Moyes, la conferința de presă premergătoare duelului West Ham – Chelsea.

Lucas Paqueta a fost transferat în vara anului 2022 de către West Ham. Formația antrenată de David Moyes a plătit 43 de milioane de euro celor de la Lyon. În tricoul „Ciocănarilor”, Paqueta a adunat 42 de partide, reușind să înscrie 5 goluri și să ofere 7 pase decisive.

Ivan Toney, suspendat până în ianuarie pentru pariuri

Ivan Toney, atacantul celor de la Brentford, marcator a 20 de goluri în sezonul precedent, a fost suspendat pe o perioadă de 8 luni, după ce a încălcat 232 de prevederi din regulament în perioada 25 februarie 2017 – 23 ianuarie 2021.

Atacantul englez va reveni pe teren abia pe 16 ianuarie 2024. Pe lângă suspendare, Ivan Toney a primit o amendă de 50.00o de lire sterline. Fotbalistul britanic va putea reveni la antrenamentele lui Brentford pe 17 septembrie, când va intra în ultimele patru luni de suspendare.

ADVERTISEMENT