Fotbal international

Jucători de top la final de contract. Ce nume mari se pot transfera gratis în vară

06.04.2020 | 12:59
Jucatori de top la final de contract Ce nume mari se pot transfera gratis in vara
ADVERTISEMENT

Momentan fotbalul în Europa a tras obloanele peste aproape toate campionatele, pentru că a mai rămas unul singur, de nebun, care se încăpățânează să nu se predea în fața pandemiei de coronavirus, cel al președintelui dictator Aleksandr Lukașenko, în Belarus.

Perioadă de transferuri liberă până la final de an

Însă pentru UEFA este de neconceput ca actualele stagiuni, precum și meciurile din cupele europene, să nu se mai dispute deloc și forul european elaborează tot felul de planuri privind datele la care ar putea reîncepe campionatele și la care s-ar putea încheia.

ADVERTISEMENT

Totodată, FIFA și UEFA s-au pus de acord asupra faptului că va trebui să lase liberă până la finalul anului perioada de transferuri, pentru ca fiecare club să își poată pune la punct loturile și face strategia pentru viitorul sezon.

Se preconizează și transferuri de lux

Și pe lângă mișcările de trupe la înalt nivel despre care totuși se vorbește, deși e clar că pandemia de COVID 19 va avea și mari repercusiuni economice în toate țările, se vor putea efectua transferuri sonore, cu jucători de top aflați la final de contract, adică la parametri zero.

ADVERTISEMENT

Dacă la capitolul investiții se vorbește de revenirea lui Neymar la Barcelona, de trecerea lui Antoine Griezmann la PSG, de aducerea lui Jadon Sancho la Manchester United sau de venirea lui Paul Pogba la Real Madrid, în privința jucătorilor care pot veni gratis va fi mare bătaie.

Edinson Cavani, între Atletico Madrid și America de Sud

Și asta pentru că e suficient să parcurgi lista cu numele celor care nu costă un ban ca să îi transferi, doar să te înțelegi cu ei asupra salariilor, pentru a înțelege ce lovituri de mercato vor avea loc în vară.

ADVERTISEMENT

Atacantul uruguayan al lui PSG, Edinson Cavani, are 33 de ani, dar rămâne un om de gol indiscutabil, care poate să mai joace fără probleme cel puțin doi ani la nivel înalt.

Mai mulți jucători vor pleca de la PSG

Atletico Madrid poate fi noua lui casă, dar are oferte și de la Boca Juniors, Palmeiras, Flamengo sau Internacional, toate din Brazilia.

ADVERTISEMENT

De la PSG vor mai pleca Thiago Silva, care se pare că ar prefera să revină la o echipă acasă, în Brazilia și fundașul stânga Kurzawa, aflat în vizorul Barcelonei, dar și cel dreapta, belgianul Thomas Meunier, urmărit de cluburile din Premier League și de Inter.

Omul care a adus titlul mondial Germaniei în 2014 e dorit în Italia

Chelsea se va despărți de brazilianul Willian, de francezul Olivier Giroud și de spaniolul Pedro. Ultimul place Romei și lui Inter, dar prietenul său Xavi ar vrea să îl ducă în locul lui în Qatar, la Al Sadd. Giroud, în schimb, e marea feblețe a lui Antonio Conte la Inter, dar ar veni doar dacă ar pleca Lautaro Martinez la Barcelona.

Omul care a marcat golul care a făcut campioană mondială Germania în 2014, Mario Gotze, e la final de contract cu Borussia Dortmund și ar fi așteptat cu brațele deschise la Roma și la Milan. Belgianul Jan Vertonghen va pleca de la Tottenham și Inter, Roma și Napoli stau la pândă.

ADVERTISEMENT