Fotbal international

Jucătorii lui Napoli, monitorizaţi în carantină. Ce meniu au pentru această perioadă

29.03.2020 | 15:23
Jucatorii lui Napoli monitorizati in carantina Ce meniu au pentru aceasta perioada
ADVERTISEMENT

Jucătorii lui Napoli sunt cu toţi la casele lor, după ce campionatul Serie A a fost pus la pământ de pandemia de coronavirus care a zguduit Italia din luna februarie şi care nu dă semne că ar începe să dea înapoi.

Programul jucătorilor lui Napoli în carantină

Sunt acasă, dar antrenorul Gennaro Gattuso le-a făcut la fiecare program personalizat de pregătire şi, în plus, a reuşit să obţină o conectare pe cameră cu fiecare jucător, pentru a vedea stadiul evoluţiei pregătirilor.

ADVERTISEMENT

Nu trebuie trasă concluzia de aici că Gattuso e un zbir care stă cu ochii pe jucători. Dimpotrivă, el le-a cerut acestora ca după încheierea perioadelor de pregătire să aibă o viaţă cât mai variată.

Ce a interzis Gattuso cu desăvârşire

Să nu lipsească vizionarea de filme, de programe distractive sau culturale, video-jocurile, plimbările cu câinele, cine are şi alt tip de jocuri sociale, în familie, pentru a se menţine cu un tonus bun.

ADVERTISEMENT

Ce le-a interzis cu desăvârşire Gattuso este vizionarea ştirilor legate de pandemie şi de tragediile produse de coronavirus în Italia. Antrenorul consideră că acest tip de informaţii nu ar acţiona pozitiv asupra psihicului jucătorilor.

Pastele reprezintă felul principal

Bineînţeles, că din programul stabilit de Gattuso nu putea lipsi un meniu adaptat special pentru această perioadă. Cinci porţii de paste pe zi, combinate fie cu carne albă fie cu peşte, alimente antivirale şi foarte multe fructe. Belgianul Mertens are şi altă variantă lichidă de bună dispoziţie.

ADVERTISEMENT

Ca peste tot şi la Napoli se aşteaptă o reducere a salariilor, la care nici unul dintre jucători nu a comentat ceva, înţelegând situaţia. Singurul lucru care rămâne de stabilit este procentul care se va aplica, fiind în discuţie varianta cu 30 la sută şi cea cu 40 la sută.

Campionatul nu se va relua pe 3 mai

Campionatul Serie A nu se va relua, în mod cert, pe data de 3 mai şi nici măcar pe 20 mai, aşa cum şi-ar fi dorit preşedintele Federaţiei, Gabriele Gravina.

ADVERTISEMENT

Ministrul Spadafora a spus clar că nu se va relua activitatea sportivă decât după ce pandemia va fi eradicată complet, pentru a nu se ajunge la situaţia în care să izbucnească un nou val, dacă se va da drumul la sport şi la spectatori.

ADVERTISEMENT
Tags: