Fotbal intern

Jucătorii Rapidului au intrat în șomaj tehnic: „Nu cred că este cineva absurd să nu înțeleagă situația critică prin care trecem”

07.04.2020 | 16:27
Jucatorii Rapidului au intrat in somaj tehnic Nu cred ca este cineva absurd sa nu inteleaga situatia critica prin care trecem
ADVERTISEMENT

Ovidiu Burcă, președintele clubului Rapid, a vorbit despre faptul că jucătorii formației giuleștene au intrat în șomaj tehnic, iar aceștia au răspuns pozitiv deciziei conducerii.

Jucătorii Rapidului au intrat în șomaj tehnic

Pandemia de coronavirus a afectat din plin sportul din România, inclusiv fotbalul, iar tot mai multe formații au apelat la șomaj tehnic printre care și Rapid.

ADVERTISEMENT

Ovidiu Burcă, președintele Rapidului a vorbit despre cum au reacționat jucătorii la decizia luată de conducere: „Le-am transmis jucătorilor, am avut discuții cu ei, iar ei au răspuns foarte bine.

Am decis ca toți jucătorii și oamenii din club să intre în șomaj tehnic, pentru a proteja clubul. Nu cred că este cineva absurd să nu înțeleagă situația critică prin care trecem”.

ADVERTISEMENT

„FC Rapid a decis ca, din cauza situației dificile prin care trece întreaga planetă, implicit fotbalul românesc, jucătorii, staff-ul și membrii conducerii clubului nostru să intre în șomaj tehnic pe durata stării de urgență instituite de Guvernul României.

Klaus Iohannis, președintele României, a anunțat că starea de urgență, începută pe 16 Martie 2020, cauzată de pandemia de Covid-19, se va prelungi cu încă o lună, până pe 15 Mai 2020, astfel încât, cel puțin până la acea dată nu se va desfășura nicio competeție sportivă pe teritoriul țării”, s-a arătat în comunicatul rapidiștilor.

ADVERTISEMENT

Dan Alexa, antrenorul Rapidului, nu crede în reluarea campionatului

Dan Alexa a fost numit antrenor la Rapid după demiterea lui Daniel Pancu, dar nu a apucat să debuteze din cauza suspendării campionatului, cauzată de pandemia de coronavirus.

„Djokovic, de la CFR Cluj, este jucătorul din Liga 1 pe care l-aş lua dacă aş putea.  Îl văd cam complet, poate ocupa orice poziţie la mijlocul terenului.

ADVERTISEMENT

Dacă era o pauză de două sau trei săptămâni, atunci era bine pentru că aveam mai multă vreme să-mi implementez filozofia de joc. Oricum, pe mulţi dintre jucători îi ştiu, pe unii i-am mai şi antrenat”.

„Eu îmi doresc să începem cât mai repede şi să promovăm. dar nu ştiu când se va putea. Din ce am înţeles, focarul cel mare va fi undeva peste două sau trei săptămâni şi mi-e teamă că n-o să mai jucăm anul ăsta sau cel puţin în următoarele luni”, a declarat Dan Alexa

ADVERTISEMENT