Sport

Jude Bellingham a câștigat trofeul Golden Boy 2023. „Vreau să împing limitele potențialului meu!”

Jude Bellingham a câștigat premiul Golden Boy acordat celui mai bun jucător sub 21 de ani în fotbalul european. Starul lui Real Madrid l-a învins pe Musiala în lupta pentru trofeu.
17.11.2023 | 19:58
Jude Bellingham a castigat trofeul Golden Boy 2023 Vreau sa imping limitele potentialului meu
Bellingham a castigat trofeul Golden Boy
ADVERTISEMENT

Jude Bellingham a reușit să câștige trofeul Golden Boy 2023 în dauna unor jucători precum Rasmus Hojlund, Jamal Musiala și Benjamin Sesko. În vârstă de 20 de ani, englezul a explodat în acest sezon pentru Real Madrid și a devenit motorul echipei din capitala Spaniei.

Jude Bellingham a câștigat trofeul Golden Boy

“Acum, având acest premiu prestigios, vreau să continui. Vreau să continui să împing limitele potențialului meu și, sper să vină multe alte trofee. Aș dori să mulțumesc tuturor celor care au făcut parte din călătoria mea până acum la Birmingham, Dortmund și acum la Madrid.

ADVERTISEMENT

Nu ar fi posibil fără ei. În cele din urmă, și cel mai important, familia mea care îmi oferă sprijin, motivație și dragoste în fiecare zi pentru a continua să lupt”, a declarat Jude Bellingham.

Jude Bellingham a făcut pasul în această vară la Real Madrid, de la Borussia Dortmund, contra sumei de 103 milioane de euro. Acesta a jucat în Germania timp de 3 sezoane, acolo unde a reușit să înscrie 12 goluri în 92 de partide.

ADVERTISEMENT

Victoria lui Bellingham vine după ce mijlocașul în vârstă de 20 de ani a câștigat Trofeul Kopa la premiile Balonul de Aur în octombrie, acolo unde a fost recunoscut ca cel mai bun jucător sub 21 de ani din fotbalul mondial.

Jude Bellingham a iesit pe locul 18 în clasamentul Balonului de Aur

În plus față de obținerea Trofeului Kopa, Bellingham s-a clasat pe locul 18 în clasamentul seniorilor la Balonul de Aur, bazat pe performanțele sale pentru clubul său anterior, Borussia Dortmund. Dortmund se resimte după plecarea lui Bellingham. A pierdut cu 0-4 derby-ul cu Bayern și ocupă locul 5 în clasament.

ADVERTISEMENT

Bellingham s-a transferat la Real Madrid de la Dortmund la începutul ferestrei de transfer de vara și până acum a primit laude pentru performanțele sale excepționale. Bellingham a reușit 13 goluri și trei assist-uri în 14 apariții în toate competițiile în acest sezon.

Premiul Golden Boy este acordat celui mai bun fotbalist sub vârsta de 21 de ani în fiecare an și a fost creat de publicația italiană Tuttosport în 2003. Printre laureații anteriori ai acestui premiu se numără Wayne Rooney (2004), Lionel Messi (2005) și Paul Pogba (2013). Anul trecut, trofeul a fost câștigat de Gavi de la Barcelona.

ADVERTISEMENT

Un alt talent deosebit din fotbalul european care a fost premiat este Lamine Yamal. La doar 17 ani, tânărul jucător al Barcelonei a câștigat titlul de “The youngest”, oferit celui mai mic fotbalist care a fost nominalizat pentru trofeul “Golden Boy”.

Linda Caicedo de la Real Madrid a primit premiul Golden Girl. La vârsta de 18 ani, ea s-a alăturat clubului spaniol din Deportivo Cali în februarie și a fost aleasă cea mai bună jucătoare a turneului la Copa America din 2022.

ADVERTISEMENT