Sport

Jude Bellingham, vedeta lui Real Madrid, are performanțe incredibile în Champions League! Cum și-a salvat echipa în returul cu Leipzig

Jude Bellingham a jucat extraordinar după transferul la Real Madrid, acesta având performanțe absolut fabuloase în Champions League.
07.03.2024 | 13:30
Jude Bellingham vedeta lui Real Madrid are performante incredibile in Champions League Cum sia salvat echipa in returul cu Leipzig
Englezul Jude Bellingham a avut un sezon excelent în Champions League.
ADVERTISEMENT

Jude Bellingham, vedeta lui Real, a avut performanțe excelente după transfer, având evoluții fabuloase în Champions League, și a reușit să devină unul dintre favoriții fanilor. Bellingham se apropie în acest sezon al celei mai bogate competiții intercluburi de cifrele lui Steven Gerrard, jucătorul legendar al lui Liverpool.

Jude Bellingham are 4 goluri în Champions League

Bellingham a ajuns la opt assist-uri și e la egalitate cu Galeno. Doar Harry Kane de la Bayern Munchen are mai multe reușite. Bellingham a ajuns la cifre incredibile după meciul Realului cu cei de la Leipzig. Deși are vârsta de 21 de ani, Bellingham a demonstrat deja că cei de la Real Madrid nu s-au înșelat atunci când l-au adus pe Bernabeu.

ADVERTISEMENT

Real Madrid a avut emoții cu mult mai modesta Leipzig în meciul de calificare în sferturile UEFA Champions League. Spaniolii plecau cu prima șansă în acest retur, mai ales după victoria din Germania, scor 1-0. Totuși a doua manșă a fost dificilă pentru madrileni care au tremurat serios la ratarea mare a lui Dani Olmo.

Astfel, Jude Bellingham a bifat un nou record pentru Real fiind practic al treilea cel mai tânăr jucător care a marcat sau a bifat un assist în șase meciuri consecutive în Champions League. Primele două poziții sunt ocupate de Kylian Mbappe de la PSG și Erling Haaland de la Manchester City.

ADVERTISEMENT

Jude Bellingham, pe urmele legendarului Steven Gerrard

Cu patru goluri și patru assist-uri în această campanie de Champions League, Jude Bellingham devine primul englez care atinge o astfel de performanță după o lungă perioadă de timp. Bellingham este aproape și de performanțele lui Steven Gerrard. Michael Owen însă contrazice total această variantă.

Astfel, în sezonul 2007-2008 Steven Gerrard aduna șase goluri și patru assist-uri în Champions League. Liverpool se calificase atunci până în semifinale, ultimul act fiind câștigat de Manchester United într-o victorie la penalty-uri cu Chelsea, la Moscova.

ADVERTISEMENT

Jude Bellingham, la finalul duelului cu Leipzig, s-a dus la antrenorul lui Leipzig, Marco Rose pentru a-l îmbrățișa, acesta fiind fostul său antrenor la Borussia Dortmund. Echipa de start pe care Real Madrid a avut-o cu Leipzig: Lunin – Carvajal, Rudiger, Nacho, Mendy – Valverde, Tchouameni, Kroos, Camavinga – Bellingham, Vinicius.

Jude Bellingham a reușit să doboare recorduri la Real care nu s-au mai văzut de la Cristiano Ronaldo încoace, anunță ProSport. Bellingham a fost erou la primul El Clasico cu FC Barcelona. Starul englez a fost transferat în vară de la Borussia Dortmund pentru 100.000.000 de euro şi a jucat pentru prima dată în El Clasico în octombrie, marcând două goluri.

ADVERTISEMENT

Scaunul lui Carlo Ancelotti a fost însă menținut de jucătorul fenomen din acest sezon, Jude Bellingham, venit în vara anului 2023 de la Borussia Dortmund. Bellingham a inventat o acțiune superbă și a pasat decisiv pentru Vinicius, care a și marcat golul de 1-0.

Bellingham are și recordul de goluri în primele 15 meciuri pentru Real Madrid, adică 14 reușite. Cristiano Ronaldo și Di Stefano sunt pe locul doi cu câte 13.

ADVERTISEMENT