News

Ultima ședință în dosarul fostului vicepremier Sevil Shhaideh. Dosarul Belina, aproape de sentință

Judecarea dosarului Belina a ajuns la final. Marți, 25 ianuarie, au loc ultimele pledoarii ale procurorilor DNA, ale avocaților și ale inculpaților, în fața instanței.
25.01.2022 | 13:25
Ultima sedinta in dosarul fostului vicepremier Sevil Shhaideh Dosarul Belina aproape de sentinta
ADVERTISEMENT

Dosarul Belina, în care fostul vicepremier, Sevil Shhaideh, este acuzată de abuz în serviciu (după ce l-ar fi ajutat pe fostul lider PSD, Liviu Dragnea, să pună mâna pe insula din Teleorman, n-r) a ajuns la final de judecată.

Marți, 21 ianuarie, vor avea loc ultimele pledoarii în acest caz, în fața magistratului de la Tribunalul București. Liviu Dragnea, de altfel, nu are nicio calitate în dosar.

ADVERTISEMENT

Ce nume mai fac parte din dosar

Sevil Shhaideh era secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), atunci când a comis infracțiunea de abuz în serviciu.

Din același dosar mai fac parte nume precum: Adrian Ionuţ Gâdea, fost lider CJ TeleormaN, Ionela Stoian, la data faptelor director MDRAP, Mariana Sanda Gheorghiu, la data faptelor, asistent registrator principal în cadrul Biroului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Alexandria și Rodica Guşă, la data faptelor, asistent registrator din cadrul aceluiași birou.

ADVERTISEMENT

Cum se apără Sevil Shhaideh

Pe data de 14 decembrie, Sevil Shhaideh a fos audiată, apărându-se prin faptul că nu știa de contractele de închiriere cu Tel Drumul.

” (…)În rechizitoriu se menționează că în exercitarea atribuției am săvârșit infracțiunea de care sunt acuzată și am produs prejudiciul respectiv. Menționez ca atribuită de administrare a domeniului public și privat a UAT este o atribuție din sfera serviciilor de utilități publice care în conformitate cu legea 51/2006, este gestionata de către Anrsc.

ADVERTISEMENT

MDRAP nu a exercitat această atribuție niciodată. Ci de instituția aflată, într-adevăr, în subordinea MDRAP. Această instituție nu a fost în coordonarea mea.

Contrar celor spuse în rechizitoriu, că am semnat toate adresele fără număr, singura pe care am semnat-o a fost către anar. Ea a fost transmisă și prin fax și prin poștă, prin toate metodele instituționale. Ea conținea inclusiv date referitoare la codul de clasificație care nu corespundea în documentele cadastrale. Am apreciat ca fiind corectă această adresă întocmită de către domnul Bălan.

ADVERTISEMENT

În legătură cu hg 858/2013 nu am avut niciun fel de implicare, niciun fel de competență. (…) În 27 noiembrie a fost adoptată hg cu mențiunea de a se include observațiile Ministerului de Finanțe. Eu nu am participat la ședința de guvern, știu asta din rechizitoriu. Nu am știut de contractele de închiriere cu societatea Teldrum. ANAR nu a comunicat niciodată despre existenta vreunui contract de închiriere”, au fost spusele lui Sevil Shaideh, în timpul audierii sale, potrivit Realitatea PLUS.

Concret, procurorii DNA susțin că în anul 2013 persoane cu funcții publice au trecut ilegal părţi din Insula Belina, dar și din Braţul Pavel, în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrația CJ Teleorman.

La câteva zile, proprietățile au fost închiriate firmei Tel Drum, tot în mod ilegal. În Insula Belina, Liviu Dragnea obișnuia să meargă cu prietenii, adesea, la pescuit.

ADVERTISEMENT